همه چیز درباره پوسیدگی دندان
یکی از شایع ترین بیماری های عفونی که در بین گروه های مختلف مردم با هر جنس و سنی مشاهده میشود، پوسیدگش دندان است. در این بیماری مینای دندان که بافت سخت دندان پاست، در اثر ترشح اسیدهای خورنده، مواد معدنی (فسفر و کلسیم) خود را از دست داده و به تدریج از بین می روند. وقتی مواد معدنی مینای دندان از بین رفته و درمان نشود، به مرور زمان در دندان حفره و پوسیدگی ایجاد میشود. اگر پوسیدگی دندان به موقع درمان نشود بزرگتر و بیشتر شده و حتی ممکن است به جایی برسد که کل دندان از بین برود.
پوسیدگی بیماری عفونی و قابل انتقال است. در واقع این بدان معناست که پوسیدگی از دندانی به دندان دیگر قابل انتقال است.
علل خرابی و پوسیدگی دندان چیست؟
· داشتن بیماریهایی چون دیابت
· استعمال دخانیات
· رژیم غذایی نامناسب و استفاده زیاد از مواد قندی که تولید اسید میکنند.
· ایجاد پلاکهای میکروبی بر سطح دندان
· بهداشت دهان و دندان ضعیف
· کمبود بزاق دهان
علائم و نشانههای پوسیدگی دندان
· بوی بد دهان
· حساس شدن دندانها
· دردهای خفیف و یا شدید در هنگام خوردن غذاها و نوشیدنیهای سرد و گرم
· وجود سوراخ و حفره در سطح دندان
· تغییر رنگ مینای دندان و ایجاد لکهای سیاه و قهوهای بر روی دندان
درمان پوسیدگی دندان
حتی افرادی هم که به طور مرتب موارد بهداشتی دهان و دندان را رعایت میکنند هم ممکن است دارای 1 الی 2 دندان پوسیده باشند. با شناسایی به موقع دندان پوسیده، نسبت به درمان آن اقدام کنید تا باعث جدی تر شدن مشکل و نهایتا از بین رفتن دندان شما نشود.
بهترین و اساسی ترین شکل درمان پوسیدگی دندان، پر کردن دندان است. به این صورت که قسمت پوسیده دندان را برداشته و با استفاده از یک ماده پر کننده جایگزین میشود. حفره ها و پوسیدگی های دندان اگر به موقع درمان نشوند، بزرگتر و عمیق تر می شوند؛ در حالی که درمان حفره از گسترش آن جلوگیری کرده و مانع پیشرفت آن می شود. بنابراین با دیدن علائم پوسیدگی در دندان خود هر چه سریعتر به دندانپزشک مراجعه کنید.
چگونه میتوان از پوسیدگی دندان جلوگیری کرد؟
بهترین راه برای جلوگیری، پیشگیری است. اقدامات زیادی هستند که در پیشگیری پوسیدگی دندان میتوانند بسیار موثر و کارآمد باشند، مانند:
· رعایت بهداشت دهان و دندان
· انتخاب خمیر دندان مناسب و حاوی فلوراید
· محدود کردن مصرف مواد قندی در برنامه غذایی
· پوشاندن شیارهای سطح دندان به منظور جلوگیری از ماندن مواد غذایی بر روی آنها
· اجتناب از مصرف دخانیات
· نوشیدن آب کافی به خصوص آب حاوی فلوراید