افراد دچار این بیماری همواره نگرانی هایی درباره تغذیه و سلامتی خود دارند. دیابت بیماری ای است که اگر به درستی رعایت نشود می تواند برای زندگی روزانه فرد مشکل ساز باشد. این بیماران همواره بابت سلامت و بهداشت دهان و دندان خود نگرانند و حتی اگر دندانی را از دست بدهند بسیار سخت می توانند جایگزینی برای آن پیدا کنند. سوالی که در این مقاله قصد پاسخ به آن را داریم این است که آیا افراد دیابتی می توانند برای جایگزینی دندان های از دست رفته خود از ایمپلنت استفاده کنند؟

دیابت و ایمپلنت

ایمپلنت دندان و دیابت می توانند کمی با هم مشکل و تداخل داشته باشند. به عبارتی دیابت می تواند احتمال شکست ایمپلنت و ناموفق بودن آن را افزایش دهد، زیرا زخم ها در بیماران دیابتی به کندی ترمیم می شوند. اما این به آن معنی نیست که این عمل حتما و قطعا شکست می خورد.

احتمالا می دانید که در دیابت، روند بهبودی و بسته شدن زخم ها با تاخیر اتفاق میفتد و از آنجایی که برای کاشت ایمپلنت دندان نیاز به دریل دندانپزشکی و یا پیوند استخوان است، اگر دیابت داشته باشید این زخم ها در بدن شما به آرامی جوش می خورد یا روند تشکیل و جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک را به عقب می افتد. به طور مثال اگر برای یک شخص عادی که دیابت ندارد، پیچ ایمپلنت در طی 4 ماه جوش می خورد، این اتفاق برای شما چند ماه دیرتر رخ می دهد.

نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این است که در این بیماری شما بیشتر از سایر افراد در خطر عفونت قرار دارید و باید مراقب باشید که دچار عفونت لثه و استخون نشوید. خشکی دهان، فرسایش مینای دندان و پریودنتال از سایر مشکلاتی است که ممکن است در معرض آن قرار داشته باشید.

روش های کاشت ایمپلنت برای دیابتی ها

·         کاشت دندان با تکنیک All On 4: مناسب برای بیماری که تقریبا همه دندان های خود را از دست داده اند.

·         کاشت مینی دندانپزشکی: راه دائمی برای پر کردن جای خالی دندان نیستند و نیاز به تعمیر و تعویض مداوم دارند.

·         ایمپلنت فوری یک روزه: برای فراد دیابتی این روش درمان توصیه نمیشود.

·         استفاده از پل و پروتز: بریج دندان می تواند همراه با ایمپلنت مورد استفاده قرار بگیرد اما برای دیابتی ها بهتر است به تنهایی بریج ها برای پر کردن جای خالی دندان استفاده شوند.

سایر عوامل تاثیرگذار در ایمپلنت افراد دیابتی

·         انتخاب دندانپزشک متخصص

·         نحوه تشخیص و تجربه پزشک متخصص

·         سیگاری بودن یا نبودن

·         سوء مصرف الکی یا زیاده روی در نوشیدنی های الکلی

·         میزان سلامتی عمومی

·         آمادگی جسمانی بیمار

منبع: https://www.chalava.ir/