ارتودنسی دندان برای درمان چه مشکلاتی استفاده می شود؟
می دانیم که سال هاست برای درمان مشکلات و ناهنجاری های فک و دندان از ارتودنسی دندان استفاده می شود. انجام این درمان توسط دندانپزشک عمومی امکانپذیر نیست بلکه فردی متخصص باید این کار را بر عهده بگیرد. اما متخصص ارتودنسی کیست؟
به چه کسی متخصص ارتودنسی گفته می شود؟
متخصص ارتودنسی یا به صورت تخصصی ارتودنتیست به دندانپزشکی گفته می شود که بعد از گذراندن دوره دندانپزشکی عمومی، 3 الی 4 سال دیگر هم برای دریافت تخصص در شاخه ارتودنسی تحصیل کرده است. متاسفانه هستند دندانپزشکانی که با اعلام قیمت پایین ارتودنسی سعی در جذب بیمار دارند اما باید توجه داشت که به دلیل تخصصی بودن این درمان، به هیچ عنوان با دیدن قیمت ارتودنسی کمی که برخی پزشکان پیشنهاد می دهند تن به این کار ندهید و حتما نزد متخصص ارتودنسی این درمان را انجام دهید نه یک دندانپزشک عمومی.
پس لازم است تا برای پیدا کردن بهترین متخصص به طور مثال بهترین متخصص ارتودنسی در کرج، تحقیقات کاملی انجام داده و در نهایت پزشکی را انتخاب کنید که تخصص و تبحر بالایی داشته باشد.
کاربرد درمان ارتودنسی دندان
تقریبا برای تمامی ناهنجاری های مربوط به فک و دندان می توان ارتودنسی را به کار برد، اما در نهایت این متخصص ارتودنسی است که تشخیص می دهد شما به ارتودنسی نیاز دارید یا نه. مشکلاتی که از درمان ارتودنسی برای برطرف کردنشان استفاده می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:
· کج بودن دندان ها
· شلوغی دندان ها
· فاصله داشتن دندان ها از یکدیگر
· وجود فاصله بین دندان
· رویش نامناسب دندان ها
· کوتاه یا بلند بودن دندان ها
· جلو بودن یا عقب بودن هر یک از فکین
· عدم هموشاپی افقی فکین
ارتودنسی دندان چه عوارضی دارد؟
افرادی که قصد انجام ارتودنسی دارند همواره این دغدغه را دارند که آیا ارتودنسی دندان عوارضی برای دندان هایشان دارد یا نه. برای آسودگی خیال این افراد باید گفت که ارتودنسی غیر از مزایا و فواید زیادی که برای یک فرد دارد، هیچ گونه عارضه و خطر جانبی ای ندارد. این که برخی افراد می گویند که ارتودنسی منجر به لق شدن دندان ها، مشکلات لثه و … شود باوری کاملا غلط است.
البته در صورتی که در انتخاب متخصص ارتودنسی خود دقت لازم را نداشته باشید و نزد متخصصین و پزشکان کم تجربه و مبتدی این درمان را انجام دهید ممکن است به نتیجه دلخواه نرسید و یا حتی وضعیت دندان هایتان بدتر نیز شود.
البته نباید این را فراموش کرد که در صورت رعایت نکردن درست بهداشت دهان و دندان، گاهش اوقات ارتودنسی باعث زرد شدن دندان ها می شود.