چاقی و مضرات آن را بیشتر بشناسید.
چاقی تعاریف بسیار زیادی دارد و طبقه بندی های مختلفی دارد. برخی مردم به افرادی که تنها شکم دارند چاق می گویند، پزشکان به افرادی که بیش از ۱۵ درصد اضافه وزن داشته باشند چاق می گویند و متخصصان زیبایی هم به افرادی که شکم صاف و کمر باریک نداشته باشد چاق می گویند!
آیا چاقی ژنتیکی است؟
اکثر رفتارهایی که ما انجام می دهیم مطابق با قواعد ژنتیک ما است. هر کدام از ما ژن های رفتاری خاصی داریم که از نیاکانمان به ارث برده ایم. یکی از ژن های رفتاری که ما کسب می کنیم؛ ژن رفتاری خوردن است. برای نمونه دو خانواده را در نظر بگیرید که در یکی همگی افراد خانواده چاق و در دیگری همه افراد خانواده لاغر هستند. اگر یک جعبه شیرینی در یخچال هر دو خانواده بگذاریم به احتمال زیاد تعدادی از شیرینی ها در خانواده لاغرها خراب می شود و دور انداخته می شود. اما در خانواده چاق ها وقتی پدر از محل کار خود به خانه برمی گردد با جعبه خالی شیرینی مواجه می شود!
این دو خانواده چاقی یا لاغری را به ارث نبرده اند بلکه رفتار زیاد خوردن یا کم خوردن را به ارث برده اند؛ بنابراین فرق زیادی بین ژن و رفتار وجود دارد. اگر چیزی به اسم ژن چاقی وجود داشت، به هیچ عنوان نمی توانستیم امیدی به لاغر شدن داشته باشیم؛ اما رفتارها قابل کنترل هستند و به راحتی می توان چاقی را درمان کرد.
خطرات شاخص توده بدنی بالا چیست؟
· افزایش فعالیت قلب
· بالا رفتن فشار خون
· بالا رفتن سطح کلسترول خون
· خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با چاقی مثل بیماری های قلبی، بیماری کیسه صفرا، دیابت، سکته مغزی، آرتروز، آپنه خواب، انواع سرطان ها اعم از سرطان سینه، روده و … را افزایش می دهد.
خطرات BMI پایین چیست؟
· بیماری های قلبی عروقی
· افسردگی
· ناباروری
· خشکی پوست
· ریزش مو
· قاعدگی نامنظم
· پوکی استخوان
· سوء تغذیه
· سیستم ایمنی ضعیف