آیا ارتودنسی متحرک را می شناسید؟
جهت آشنایی با ارتودنسی متحرک دندان با ما تا انتهای مقاله همراه باشید. ارتودنسی متحرک نوعی از ارتودنسی دندان است که می توان آن را در طول دوره درمان از دهان خارج کرد؛ به این دلیل که این دستگاه ارتودنسی به دندان های بیمار چسبانده نمی شود. ارتودنسی متحرک به شکلی طراحی شده است که با اندازه دندان های بیمار هماهنگ باشد و به برنامه بیمار در فرایند درمان ارتودنسی کمک نماید. این نکته را در نظر داشته باشید که متخصص ارتودنسی است که باید مشخص کند که از ارتودنسی متحرک در درمان دندان ها استفاده شود یا نه.
دستگاه های ارتودنسی چند نوع دارند؟
برای بسیاری از افراد این سوال پیش می آید که ارتودنسی متحرک برای چه دندان هایی است؟ برای پاسخ به این سوال باید تقسیم بندی دستگاه های ارتودنسی را بشناسید. گروه اول متناسب با جابجایی ساده دندانی است. دومین گروه از دستگاه های ارتودنسی متحرک برای جابه جایی فک ها یا همان فک بالا و پایین مناسب است. این دستگاه ها نیرویی را با استفاده از فنرها و پیچ ها و دیگر اجزای دستگاه ارتودنسی به دندان ها و یا فک ها وارد می کنند. همینطور می توان از آن ها در درمان های دقیق تر و دشوارتر نیز بهره برد و تا زمانی باید استفاده شوند که مثل ارتودنسی ثابت ارتودنسی اثر خود را بر درمان دندان ها بگذارند.
چقدر طول می کشد تا با ارتودنسی متحرک درمان شویم؟
مدت زمان پروسه درمانی ارتودنسی متحرک، عموما هفت ماه است. اما با توجه به شرایط دهان و دندانهای شما، همینطور شدت و میزان ناهنجاری آنها احتمال دارد کم یا زیاد گردد. به طور معمول، مدت زمان درمان ارتودنسی متحرک، نسبت به ارتودنسی ثابت، کم تر است.
ارتودنسی متحرک چه کاربردهایی دارد؟
· صاف کردن سطح دندان ها
· جابه جایی ملایم دندانها برای رسیدن به جایگاه صحیح آن
· معضلاتی مانند کج یا جلو بودن دندانها و فک را برطرف می نماید.
· در نگهدارنده ها، بعد از درمان به شیوه ثابت، از این نوع ارتودنسی استفاده میگردد.
انواع ارتودنسی های متحرک به چه صورت اند؟
· سیم های فانکشنال
· ارتودنسی نامرئی
· پلاک هاولی
منبع: https://www.karajortho.ir/