دلایل لقی دندان و روش های درمان آن
اگر دندان های شما سالم باشند اما مراقبت کافی نشود و بهداشت دهان و دندان را رعایت نکنید ممکن است لق شده و بیفتند. بنابراین لق شدن دندان ها می تواند در هر سنی و برای هر کسی اتفاق بیفتد که برای هر سنی نیز دلایل خاص خود را دارد. لق شدن دندان یا همان تحلیل لثه بیماری است که ریشه دندان در اثر کاهش بافت پیرامون دندان نمایان می شود. التهاب و عفونت لثه را می توان مهمترین علت لق شدن دندان ها دانست.
دلایل لق شدن دندان ها در بزرگسالان
استخوان های محافظ دندان در اثر آسیب دیدن بافت لثه و همینطور تحلیل آن در اثر عفونت، آسیب می بینند که در نهایت منجر به افتادن دندان ها می شوند. اگر این لقی دندان به موقع درمان نشود، ممکن است فرد دندان خود را از دست بدهد. مهم ترین دلایل لقی دندان عبارتند از:
جرم و پلاکهای موجود در دندان ها
این جرم و پلاک ها محیط مناسبی برای رشد و تکثیر باکتری ها فراهم می کنند و خود این موضوع، یکی از دلایل ایجاد عفونت و التهاب لثه است که در نهایت باعث لق شدن دندانها می شود.
ضربه به دندان ها
گاهی در اثر ضربه به دندان ها، رشته های رباط که ریشه دندان را به لثه ها و بافت های نرم اطراف متصل می کند، شل می شوند و باعث لق شدن دندان می شود. در این شرایط اگر از دندان ها به درستی مراقبت نشود، دندان ها شل شده و لق می شوند.
دندان قروچه
همچنین دندان قروچه نیز به علت فشاری که به دندان ها وارد می کند، می تواند یکی از دلایل لق شدن دندان باشد.
بالا رفتن سن
با بالا رفتن سن، امکان ابتلا به عفونت لثه نیز افزایش پیدا می کند. بنابراین حتما در سنین بالا، مراقبت های دهان و دندان و مراجعه به دندانپزشک و متخصص ارتودنسی را ضروری بدانید.
بیماری هایی مانند دیابت و بیماری های قلبی-عروقی
افرادی که دچار بیماری هایی مانند دیابت و بیماری های قلبی-عروقی هستند، بیشتر در معرض عفونت دندان و لثه قرار دارند.
دوران بارداری در بانوان
بسیاری از خانم ها در دوران بارداری، به علت میزان بالای هورمون های پروژسترون و استروژن، دچار شل شدن رباط ها و استخوان های اطراف دندان می شوند که منجر به حرکت دندان ها می شود. خوشبختانه این حالت موقتی است مگر این که شخص دچار بیماری های عفونی لثه باشد.
درمان لق شدن دندان ها
· کاهش باکتری ها و جرم های دندانی (جرمگیری دندان)
· استفاده از مسواک نرم و با کیفیت و تمیز کردن عمقی دندان
· استفاده از دهانشویه و نخ دندان
· مراجعه منظم به دندانپزشکی
· جراحی دندان و استفاده از ایمپلنت دندان
منبع: bestdentists.ir