ایمپلنت دندان و عوامل تاثیرگذار در طول عمر ایمپلنت دندان
رایج ترین روش برای جایگزینی دندان های از دست رفته است که ساختار شبیه به دندان طبیعی دارد. این روش درمانی یک پروتز ثابت است که در استخوان فک کاشته می شود و نمی توان آن را خارج کرد. این درمان یکی از گران ترین پروسه های دندانپزشکی است به همین دلیل افرد کاندیدای این درمان می خواهند بدانند که طول عمر ایمپلنت دندان و ماندگاری آن چقدر است و این هزینه چقدر دوام خواهد داشت؟
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان شامل سه جزء فیکسچر یا پایه ایمپلنت، آباتمنت و پروتز دندان است که جای دندان از دست رفته را می توان با کمک آن پر کرد. فیکسچر یا پیچ ایمپلنت، نقش ریشه دندان را بر عهده دارد و در لثه کاشته می شود، آباتمنت نیز باعث اتصال فیکسچر و پروتز می شود و پروتز نیز همانند تاج دندان عمل می کند.
طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟
ایملپنت دندان دارای ماندگاری و طول عمر بالایی است و به طور معمول 10 تا 15 سال عمر مفید دارد. مدت زمان ماندگاری این روش بستگی به عواملی مانند نوع ایمپلنت، درستی نصب آن و مراقبت و نگهداری آن دارد.
اگر کیفیت ایمپلنت بالا باشد، به صورت حرفه ای نصب شود و مراقبت های لازم به صورت مرتب و اصولی انجام شود، طول ایمپلنت دندان بیشتر می شود، حتی می توان آن را به عنوان یک روش دائمی و مادام العمر در نظر گرفت.
عوامل موثر در ماندگاری ایمپلنت دندان
همانطور که در بالا گفتیم عوامل مختلفی در طول عمر و ماندگاری ایمپلنت دندان تاثیر دارند که در زیر قصد داریم 3 تا از آنها را توضیح دهیم:
جنس ایمپلنت
در حال حاضر رایج ترین ماده مورد استفاده در ساخت ایمپلنت دندان آلیاژ تیتانیوم است. این ماده مقاومت زیاد در برابر پوسیدگی دارد و طول عمر ایمپلنت های دندانی را زیاد می کند.
برند ایمپلنت
برندهای زیادی در بازار به عنوان ایمپلنت دندان وجود دارند که ممکن است از نظر سطح پوشش پایه ایمپلنت با هم فرق داشته باشند. در بهترین نوع ایمپلنت دندان از پوشش های با کیفیتی برای پایه ایمپلنت دندان استفاده می شود که در بهتر جوش خوردن پایه به استخوان فک کمک می کند.
مراقبت و نگهداری از ایمپلنت دندان
بعد از کاشت ایمپلنت دندان باید به خوبی و با دقت از آن ها مراقبت کرد. یکی از راه های مراقبت از ایمپلنت دندان، رعایت اصول بهداشت دهان و دندان است؛ مسواک زدن، نخ دندان کشیدن به طور مرتب می تواند در افزایش طول عمر ایمپلنت دندان موثر باشد.
منبع: implantdr.ir