مهم ترین دلایل بوی بد دهان و روش های درمان آنها
بوی بد دهان یکی از رایج ترین مشکلاتی است که افراد را وادار به مراجعه به دندانپزشکی می کند. این مشکل باعث کاهش اعتماد به نفس فرد می شود و معاشرت با دیگران را برای فرد دچار مشکل می کند. به همین دلیل ما در این مقاله تصمیم گرفته ایم تا شما را با مهم ترین علل ایجاد کننده بوی بد دهان و همینطور روش های درمان آنها آشنا کنیم.
بهداشت ضعیف دهان و دندان
عدم رعایت درست بهداشت دهان و دندان را اصلی ترین علت بوی بد دهان می دانند. با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، ذرات غذایی گیر کرده بین دندان ها از بین می رود و از تولید بوی نامطبوع در دهان جلوگیری می شود. عدم مراقبت منظم می تواند منجر به تشکیل لایه نازکی از باکتری ها (پلاک) شود، که ممکن است لثه ها را تحریک کرده و به آبسه دندان منجر شود.
راه خلی که برای این مشکل وجود دارد، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن مداوم است. با اینکار می تواند از تجمع باکتری ها در میان دندان ها و در نتیجه بوی بد دهان جلوگیری کرد.
مصرف برخی مواد غذایی
برخی مواد غذایی مانند سیر و پیاز، بوی شدیدی دارند و مصرف آنها باعث ایجاد بوی بد در دهان می شود. رعایت بهداشت دهان مانند شستن دهان با آب می تواند در کاهش بوی ناشی از مصرف این مواد غذایی موثر باشد.
سنگ لوزه و مشکلات دهان
سنگ های لوزه و چرک لوزه که مکان تجمع باکتری هاست، ممکن است منبع بوی بد دهان باشند. عفونت دندان ، زخم های دهان پس از جراحی یا کشیدن دندان، پوسیدگی دندان یا بیماری لثه نیز می توانند به بوی بد دهان منجر شوند. مراقبت دقیق از بهداشت دهان، مسواک زدن منظم و مراجعه به دندانپزشک به عنوان یک رویه پیشگیری، می تواند از تجمع باکتری ها جلوگیری کرده و به حفظ بهداشت دهان کمک کند.
کتواسیدوز
وقتی سطوح انسولین در بدن بسیار پایین است و از چربی به عنوان منبع انرژی استفاده می شود، کتون ها تولید شده و موجب تولید بوی ناخوشایند می شوند. درمان دیابت توسط پزشک و کنترل منظم سطوح انسولین، می تواند به جلوگیری از کتواسیدوز و بوی بد دهان کمک کند.
برخی بیماری ها
بیماری هایی مانند دیابت کنترل نشده، کتواسیدوز دیابتی، خشکی دهان، عفونت های گلو، سینوزیت یا عفونت سینوس ها ممکن است بوی بد دهان ایجاد کنند. مداومت و کنترل بیماری های اساسی، مشاوره با پزشک و پیگیری درمان های تعیین شده می تواند به کاهش بوی بد دهان کمک کند.