x تبلیغات
ایران ما است

دندانپزشک ترمیمی دندان و اقدامات درمانی آن

یکی از شاخه های مهم دندانپزشکی، دندانپزشکی ترمیمی است که در آن به ترمیم دندان های آسیب دیده و همچنین جایگزینی دندان های از دست رفته پرداخته می شود. دندانپزشک ترمیمی دندان در مرحله اول پوسیدگی دندان‌ ها را برداشته و آن را ترمیم می ‌کند و سپس در کنار آن، سایر مشکلات دهان و دندان را معالجه می‌ کند.

دندانپزشک ترمیمی دندان کیست؟

لازم به ذکر است که دندانپزشکی ترمیمی دندان توسط انجمن دندانپزشکی آمریکا به عنوان یک تخصص در حوزه دندانپزشکی شناخته نشده است اما برای بعضی از پروسه های آن نیاز به آموزش های اضافی و و مجوزهای خاص است. اینکه چه دندانپزشکی پروسه ‌های دندانپزشکی ترمیمی دندان را انجام می‌ دهد بستگی به سطح دشواری پروسه دارد.

تفاوت دندانپزشک زیبایی دندان با دندانپزشکی ترمیمی

دندانپزشکی ترمیمی دندان و زیبایی در یک سری روش های درمانی مشابه یکدیگر هستند ولی در کل تفاوت های اساسی بین آنها وجود دارد. داستان از این قرار است که اگر در طی این پروسه درمانی حتی در کنار زیبایی دندان، ترمیم دندان هم اتفاق بیفتد، این پروسه توسط یک متخصص دندانپزشک ترمیمی دندان انجام می‌ شود.

در حالی که دندانپزشک زیبایی دندان اغلب طراحی یا اصلاح طرح لبخند بیمار را انجام می دهد و هدفش بیشتر بهبود ظاهر لبخند است. در واقع این دندانپزشک عیوب ظاهری دندان را برطرف می کند و کار او جنبه درمانی ندارد.

انواع پروسه‌های دندانپزشکی ترمیمی

پروسه های انجام شده در این شاخه از دندانپزشکی انواع مختلفی دارد که در ادامه به معرفی 3 تا از آنها می پردازیم:

پر کردن دندان

یک دندانپزشک ترمیمی دندان برای ترمیم دندان‌ های آسیب دیده و پوسیده از انواع مواد پرکننده دندان شامل آمالگام، طلا، کامپوزیت، سرامیک و …. استفاده می کند. کامپوزیت دندان از جنس رزین بسیار سختی است که قادر است به راحتی دندان‌ های پوسیده را ترمیم کند و طول عمر دندان را بالا ببرد و همچنین با برگرداندن قدرت و ظاهر طبیعی به دندان‌ ها می تواند یک پروسه طبیعی برای ترمیم دندان باشد.

پل و بریج

یک دندانپزشک ترمیمی دندان خوب با کمک پل و بریج‌ دندان می ‌تواند فواصل بین دندانی را که در اثر از بین رفتن دندان ها به دلایل مختلف اتفاق میفتد را پر کند.

باندینگ دندان

پروسه باندینگ دندان شامل استفاده از رزین‌ های کامپوزیتی است و یک دندانپزشک ترمیمی با کمک باندینگ دندان حفره‌ ها را پر کرده، دندان‌ های شکسته یا ترک خورده را ترمیم کرده و دندان هایی که دچار تغییر رنگ شده اند را به خوبی می پوشاند.

منبع: https://www.chalava.ir/

واتر پمپ و علائم خرابی آن

 

برای خنک ماندن داخل ماشینتان در روزهای گرم تابستان، موتور شما باید جریان مستقیمی از مایع خنک کننده را از رادیاتور در سراسر موتور تأمین کند. پمپ آب یا واتر پمپ مهمترین جزء این جریان سازی و مسئول حفظ این جریان است. در صورت کارکرد درست واتر پمپ، دمای عملیاتی خودروی شما مطلوب خواهد بود اما در صورت خراب شدن یا فرسودگی این قطعه می تواند به موتور خودروی شما آسیب جدی ای وارد شود.

علائم خرابی واتر پمپ خودرو

اکثر قطعات کیا و هیوندای مانند واتر پمپ عمری طولانی دارند اما در هر صورت پس از مدتی دچار فرسودگی و خرابی می شوند. خرابی واتر پمپ با علائم و نشانه هایی همراه است که به ما نشان می دهد که زمان تعویض این قطعه رسیده است. این علائم و نشانه ها شامل موارد زیر هستند:

گرم شدن بیش از حد موتور ماشین

هنگامی که واتر پمپ خودرو به طور کامل خراب شده باشد دیگر نمی تواند مایع خنک کننده را از طریق بلوک موتور به گردش در بیاورد. در این وضعیت شرایط گرمایشی ایجاد می شود و اگر واتر پمپ خودرو به سرعت تعمیر و یا تعویض نشود، می تواند آسیب های اضافی ای به موتور خودرو وارد کند. در این وضعیت ممکن است شاهد ترک خوردن سرسیلندرها، جابجایی واشر سر سیلندر یا سوختن پیستون های موتور خودروی خود باشیم که از علائم آسیب ناشی از خرابی واترپمپ خواهند بود.

بلند شدن بخار از رادیاتور

یکی دیگر از علائم خرابی واتر پمپ خروج بخار از موتور و کاپوت ماشین است. اگر متوجه شدید که هنگام رانندگی یا توقف خودرو بخاری از موتور بلند می شود بدانید که نشانه دمای بیش از حد موتور است.

نشت مایع خنک کننده در قسمت جلوی اتومبیل

واتر پمپ خودرو که از واشر و مهر و موم های زیادی تشکیل شده است، جریان مداوم مایع خنک کننده از رادیاتور را به موتور منتقل می کند. بعد از گذشت مدتی از کار کردن این قطعه، این واشرها و قطعات دیگر فرسوده شده، ترک می خورند و یا می شکنند. هنگامی که این اتفاق می افتد، مایع خنک کننده موتور از پمپ آب نشت می کند. این اتفاق به طور معمول در قسمت جلوی اتومبیل شما و در مرکز محل استقرار موتور رخ می دهد.

شل شدن پولی واتر پمپ و صدا دادن آن

بعضی اوقات ممکن است صدایی بلند و به صورت مکرر از ماشین خود بشنوید که این صدا معمولا از جلوی موتور به گوش می رسد. این اتفاق معمولا به دلیل شل شدن پولی واتر پمپ ایجاد می شود.

مواد غذایی مجاز هنگام ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان شاخه ای از دندانپزشکی است که در آن به درمان ناهنجاری های دندان مانند فاصله زیاد دندان ها، تراکم دندان ها، کج بودن آن ها و ...پرداخته می شود. امروزه افراد زیادی برای اصلاح این مشکلات دندانی خود به درمان ارتودنسی دندان رجوع کرده اند. اما باید به این نکته توجه کرد که صرفا استفاده از ارتودنسی جوابگو نیست، بلکه بعد از نصب آن هم باید مراقبت های لازم را برای نگهداری آن را انجام داد تا به هدف خود رسید.

ما در این مقاله به بررسی غذاهای مجاز هنگام ارتودنسی و همچنین موادغذایی غیرمجاز پرداخته ایم تا بتوان از ارتودنسی خود بهترین نگهداری را کرد. معمولا این نگهداری ها، هنگام استفاده از ارتودنسی ثابت دندان که شامل ارتودنسی دندان معمولی، ارتودنسی لینگوال، ارتودنسی سرامیکی و ارتودنسی دیمون می شود، کاربرد دارد.

عوارض عدم رعایت رژیم غذایی مناسب در هنگام ارتودنسی

·         شکستن بعضی قسمت ‌ها از بریس ها

·         آسیب دیدن برخی از نواحی دهان

·         افزایش زمان ارتودنسی در حین شکستگی و ترمیم

·         عدم توانایی در جویدن غذا ممکن است منجر به عدم دریافت کافی مواد مغذی شود.

خوردن مواد غذایی در هنگام ارتودنسی

نتیجه گرفتن از ارتودنسی دندان ملزم به داشتن یک رژیم غذایی مناسب است. این کار باعث کاهش درد هنگام ارتودنسی و عوارض جانبی هم می شود. در هفته های اول، بیمار توانایی غذا خوردن به طور معمول نیست و به فرد توصیه می شود از خوردن غذاهای جامد و ترد خودداری کند و غذاهای نرم و آبکی مانند سوپ مصرف کند. بعد از آن نوبت به غذاهای نیمه جامد و سپس غذاهای جامد نرم می رسد.

لیست غذاهای مجاز برای خوردن هنگام ارتودنسی

در این قسمت از مقاله به معرفی تعدادی از بهترین موادغذایی برای استفاده در دوران ارتودنسی پرداخته ایم. این مواد شامل موارد زیر هستند:

·         ماست: انتخاب بسیار مناسبی است زیرا نرم و راحت خورده می ‌شود، همچنین سرشار از پروتئین و کلسیم است که به تقویت استخوان ‌ها و دندان ‌ها کمک می‌ کند.

·         سیب‌ زمینی له ‌شده: نرم و صاف است و به ‌راحتی خورده می ‌شود.

·         سوپ عدس: این سوپ حاوی انواع مواد معدنی، ویتامین ‌ها، پروتئین و فیبر است.

·         سس سیب: از آنجا که توصیه می ‌شود از شیرینی جات دور باشید، سس سیب طعم نرم و شیرینی دارد و می ‌تواند جایگزینی برای شیرینی باشد زیرا علاوه بر طعم شیرین، حاوی مواد مغذی است.

·         آووکادو: سرشار از مواد مغذی شامل ویتامین‌ ها و مواد معدنی و کالری است بنابراین بسیار راحت است.

منبع: https://www.bestdentists.ir/

ترموستات و علائم خرابی آن

ترموستات یکی از قطعات هیوندای و کیا و سایر خودرو ها است که بین موتور و رادیاتور خودرو قرار گرفته و وظیفه دارد که دمای حرارت موتور را همواره نزدیک به دمای عملکردی آن نگه دارد. در انواع خودرو های احتراقی، سیستم خنک کننده نقش مهمی دارد و در صورت عملکرد نادرست خود هنگام جریان دادن مایع خنک کننده، باعث کاهش بازدهی موتور می شود.

دمای مناسب موتور اهمیت زیادی دارد زیرا سرد بودن بیش از حد موتور باعث بالا رفتن غلطت روغن و در نتیجه روانکاری نامناسب قطعات داخل موتور می‌ شود که باعث ایجاد آسیب به موتور می شود. همینطور بالا رفتن بیش از حد دمای موتور نیز منجر به رقیق شدن روغن و از بین رفتن خاصیت روانکاری آن می ‌شود که این مسئله نیز باعث صدمه دیدن موتور خواهد شد.

عبارت " باز یا بسته ماندن ترموستات " همه شنیده ایم. زمانی که خودرو برای مدتی به طور طبیعی و بدون فشار فعالیت می کند، دمایش چندان بالا نیست و در این حال ترموستات بسته است؛ یعنی جریان مایع خنک کننده به سمت رادیاتور بسته است. اما هنگامی که خودرو در حین کار است و به دمای خاصی می رسد، یک سنسور در داخل ترموستات آن را باز می کند و مایع را به جای حرکت مستقیم به سمت موتور، به سمت رادیاتور هدایت می کند.

مایع پس از خنک شدن از طریق رادیاتور دوباره به موتور بر می گردد و دوباره زمانی که به دمای متعادل رسید ترموستات ماشین بسته می شود و آب مستقیما به موتور انتقال می یابد.

علائم خرابی ترموستات خودرو

در صورت مشاهده مواردی احتمالا ترموستات خودروی شما آسیب دیده است. در ادامه به شایع ترین نشانه های خرابی ترموستات خودرو اشاره می کنیم:

افزایش دمای موتور

اولین، واضح ترین و نگران کننده ترین علامت خرابی ترموستات ماشین افزایش دمای آب خودرو طی 15 دقیقه ابتدای روشن بودن موتور است. این علامت معمولا اولین نشانه عملکرد نادرست ترموستات خودرو است.

نشت مایع خنک کننده در اطراف محفظه ترموستات یا زیر وسیله نقلیه

نشانه دیگر خرابی ترموستات ماشین نشت خنک کننده است. این مشکل زمانی رخ می دهد که ترموستات آب خودرو، اجازه جریان یافتن مایع خنک کننده در حالت بسته را نمی دهد. این نشتی مایع خنک کننده در مکان های مختلفی قابل توجه است، اما بیشتر در اطراف محفظه ترموستات اتفاق میفتد.

تغییرات دمایی نامنظم

نوسانات نامنظم دمای موتور در نهایت منجر به عملکرد ضعیف موتور می شود. در این حالت ممکن است دما در یک نقطه پایین باشد و کم کم زیاد شده و به صورت غیرطبیعی بالا رود.

ارتباط بین ارتودنسی دندان و سردرد

امروزه افراد زیادی درمان ارتودنسی را به عنوان یک راه حل برای برطرف کردن مشکلات و ناهنجاری های دندان انتخاب کرده اند. این درمان انواع مختلفی دارد که بر اساس مشکل فک و دندان، شدت آن و عوامل دیگری توسط متخصص ارتودنسی انتخاب می شود.

یکی از اتفاقاتی که بعد از شروع درمان دچار آن می شویم، داشتن سردرد و حتی سردرد های میگرنی است که ناشی از کشش بریس ها بر روی دندان است و می تواند در مکان های غیرمرتبط مانند اطراف چشم، گردن و ... مشاهده شود. اما نگران نباشید زیرا این دردها طبیعی است.

علت سردرد در طول ارتودنسی

سردرد و میگرن در هنگام ارتودنسی می تواند علت های مختلفی داشته باشد که در ادامه به معرفی برخی از آنان می پردازیم:

میگرن ناشی از محکم بسته شدن بریس ها

اولین و محتمل ترین علت انواع سردرد مخصوصا میگرن، در طول ارتودنسی دندان محکم بسته شدن بریس ارتودنسی یا اجزای آن است. این سفت بسته شدن اجزای مختلف ارتودنسی دندان باعث وارد شدن فشار به اعصاب دندان ها، لثه و صورت می شود. این درد در اعصاب صورت حتی می تواند باعث ایجاد درد استخوان هم شود. مجموع این فشارهای وارده به اعصاب در نهایت به صورت سردرد و میگرن در هنگام ارتودنسی در بخش هایی از سر قابل حس است.

میگرن ناشی از اسپیسر ارتودنسی

اسپیسر یک وسیله کوچک و گرد در ارتودنسی است که بین دندان های آسیاب و پیش قرار می گیرد و به این ترتیب فضایی بین این دندان ها ایجاد می کند. جود این وسیله در تمامی درمان ها ضروری نیست اما در شرایط خاصی برای اطمینان از موفقیت درمان ارتودنسی ضروری بوده و بسیار دردناک است. در هنگام استفاده ار آن حس می کنید یک لاستیک به ضخامت یک سانتی متر بین دندان های شما گیر کرده است. این درد می تواند به گونه، فک، پشت گوش و پیشانی شما منتقل شده و حتی باعث میگرن شود.

میگرن ناشی از کمبود آب بدن

وقتی متخصص ارتودنسی برای درمان شما ارتودنسی متحرک را انتخاب کرده است، دهان بیشتر باز می شود و بنابراین بیشترین میزان نفس کشیدن و ورود و خروج هوا در دهان شما اتفاق خواهد افتاد. در هنگام استفاده از این نوع ارتودنسی مساحت دندان های شما بزرگتر شده است و ممکن است بسته شدن دهان شما را کمی سخت تر کند، بنابراین دهان شما خشک می شود و اگر به میزان کافی و زیاد آب نخورید، کم آبی به نوبه خود باعث بروز علائمی مانند سردرد و میگرن می شود. خشکی دهان به نوعی نشان دهنده کم آبی بدن نیز هست.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

عوارض کوتاه مدت و بلندمدت عمل اسلیو معده

ما روزانه با مصرف موادغذایی مختلف میزانی معینی کالری و انرژی دریافت می کنیم که در صورتی که بدن نتواند این انرژی های دریافتی را مصرف کند یا بسوزاند باعث ایجاد چربی های اضافه در بدن شده و چاق می شویم. اولین راهی که برای لاغری به ذهن افراد می رسد گرفتن انواع رژیم های لاغری است. افراد زیادی در کنار این رژیم ها انجام ورزش های لاغری را نیز امتحان می کنند.

بعضی افراد برخلاف انجام این اقدامات لاغر نمی شوند، در نتیجه به دنبال انواع عمل های لاغری مانند عمل اسلیو معده می روند. این عمل لاغری مانند سایر عمل های لاغری، در کنار تمامی مزایایی که به همرا دارد عوارضی نیز دارد که ما در این مقاله به معرفی تعدادی از عوارض عمل اسلیو معده پرداخته ایم.

جراحی اسلیو معده چیست؟

اسلیو معده جراحی لاغری ای است که در به روش لاباراسکوپی انجام می شود و در طی آن حدود ۸۰ درصد از حجم معده فرد خارج می شود و بخش باقی مانده آن به شکل لوله یا موز است. به دلیل اینکه در معده کاهش حجم اتفاق افتاده است طبیعتا حجم غذای مصرفی فرد و درنتیحه کالری دریافتی روزانه او کاهش می یابد و باعث کاهش وزن و لاغری می شود.

عوارض عمل اسلیو

در این قسمت از مقاله به معرفی برخی عوارض کوتاه مدت و بلندمدت جراحی اسلیو معده می پردازیم:

·         سوء تغذیه

·         احساس سوزش سر دل

·         یبوست

·         رفلاکس معده

این عوارض ممکن است بسیار جدی و خطرناک باشند که در صورت مشاهده آنان سریع باید به پزشک مراجعه کرد. این علائم عبارتند از:

·         تب و لرز شدید

·         تورم، قرمزی و ترشح چرک از ناحیه بخیه

·         عدم توانایی نوشیدن مایعات

·         حالت تهوع و استفراغ

·         خونریزی شدید

سوء تغذیه

کاهش حجم معده و مواد غذایی مصرفی و همچنین کاهش مصرف کالری پس از اسلیو می تواند منجر به سوء تغذیه شود. به همین دلیل پایبند بودن به یک رژیم غذایی مناسب پس از عمل اسلیو می تواند از بروز سوء تغذیه جلوگیری کند.

رفلاکس معده

رفلاکس و همینطور سوزش معده علائمی مثل دردهای شکم و معده، نفخ، احساس سیری سریع و ... دارد. در هنگام رفلاکس معده محتویات معده به داخل مری بازمی گردد. در صورت داشتن همچین شرایطی باید سریعا به پزشک خود مراجعه کنید.

حالت تهوع و استفراغ

اکثر افراد در روزهای ابتدایی عمل لاغری اسلیو معده دچار حالت تهوع و استفراغ می شوند. اما اگر این اتفاق به صورت مکرر و طولانی مدت ادامه داشته باشد باید پزشک با تجویز داروهای مناسب این عارضه را کنترل کند.

منبع: https://www.sira.fit/

کامپوزیت دندان: معایب و مزایای استفاده از آن

مردم امروز بیش از پیش به فکر زیبایی دندان های خود بوده و همواره به دنبال راهی برای زیباتر کردن آنها هستند. یکی از این روش های متداول برای زیبایی دندان ها کامپوزیت دندان است که درمانی بدون عوارض بوده و دندانپزشک می ‌تواند با استفاده از این روش دندان‌ های پوسیده، شکسته، ترک خورده و یا سیاه شده را ترمیم کند.

در این روش زیبایی، مواد کامپوزیتی که دارای جنس، رنگ و همچنین دوام و استحکام متفاوتی هستند به صورت لایه ای روی دندان های فرد قرار می گیرند. فراموش نکنید که در صورت استفاده از کامپوزیت دندان باید نکات و مراقبت ‌های بهداشتی را بیش از قبل رعایت کنید.

موارد استفاده از کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان برای برطرف کردن مشکلات دندانی زیر استفاده می شود:

·         پرکردن دندان‌ با تخریب زیاد

·         پرکردن دندان‌ های جلویی

·         ترمیم دندان‌ های شکسته

·         پر کردن فواصل بین دندان ‌ها

·         ترک خوردگی دندان ها

·         بد رنگی و بد فرمی دندان

مزایای کامپوزیت دندان

انجام کامپوزیت دندان مزایای زیادی دارد که در ادامه به معرفی برخی از آنان می پردازیم:

·         در کامپوزیت، دندان تراش داده نمی‌ شود و در صورت نیاز به صورت خیلی جزئی انجام می ‌شود.

·         ترمیم کامپوزیت در مدت زمان کوتاه و به آسانی انجام می ‌شود.

·         برای تهیه کامپوزیت دندان نیاز به قالب گیری و فرستادن به لابراتوار نیست، بنابراین در وقت و هزینه انجام کامپوزیت دندان صرفه جویی می ‌شود.

·         در صورت آسیب دیدن کامپوزیت، امکان ترمیم آن وجود دارد.

·         کامپوزیت از استحکام و مقاومت بیشتری نسبت به لمینت دندان برخوردار است.

·         شکل و فرم ظاهری آن مشابه دندان طبیعی است و صرفا جنبه زیبایی دارد.

·         کامپوزیت از شکستگی دندان جلوگیری کرده و از آن در برابر تغییرات دمایی محافظت می ‌کند.

معایب کامپوزیت دندان

گفتیم در کامپوزیت دندان دندان فرد تراش داده نمی شود. به همین دلیل می توان گفت که این روش زیبایی یک روش تقریبا غیرتهاجمی بوده و عوارضی ندارد. اما این درمان مانند هر درمان دیگری می تواند معایبی نیز داتشه باشد که به برخی از آنان اشاره می کنیم:

·         یکی از مشکلات کامپوزیت دندان این است که پس از خوردن نوشیدنی ‌های رنگی مانند چای، قهوه و یا دیگر مواد غذایی رنگدار، این روکش تا حدودی دچار تغییر رنگ می ‌شود. البته با انجام پولیش دندان می توان نسبت به برطرف کردن آنها اقدام کرد.

·         کامپوزیت‌ دندان نسبت به پرکننده‌ های نقره ‌ای رنگ دندان یا همان آمالگام، زودتر از بین می ‌روند.

مراقبت از کامپوزیت دندان چگونه است؟

مراقبت‌ های بعد از انجام کامپوزیت به بالا بردن دوام و استحکام کامپوزیت کمک می ‌کند. در اینجا به بعضی از این مراقبت ‌ها اشاره می ‌کنیم:

·         به صورت مرتب مسواک بزنید و حتما از نخ دندان استفاده کنید. همچنین از دهانشویه ‌های توصیه شده توسط دندانپزشک استفاده کنید.

·         مصرف مواد غذایی سفت ممکن است به کامپوزیت آسیب وارد کند، بنابراین تا جایی که ممکن است در مصرف این مواد غذایی احتیاط کنید.

·         بعد از مصرف مواد خوراکی رنگی مثل نوشابه و قهوه فورا مسواک بزنید و یا با آب دهان و دندان‌ های خود را بشویید.

·         استعمال دخانیات موجب تغییر رنگ کامپوزیت شده بنابراین از مصرف آنها خودداری کنید.

·         برای معاینه و بررسی وضعیت دندان‌ ها حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.

منبع: https://www.chalava.ir/

همه چیز درباره سنسور اکسیژن خودرو

هنگام کار کردن با خودرو، نیاز است تا راننده از بخش های مختلف خودروی خود اطلاعاتی داشته باشد. این گزارش توسط سنسورهای مختلف که هریک موظف به بررسی یک بخش هستند به کاربراتور یا ECU در خودروهای کاربراتوری و انژکتوری اعلام می‌ شود. ما در این مقاله به بررسی یکی از این سنسورهای مهم در خودرو به نام سنسور اکسیژن می پردازیم.

وظیفه سنسور اکسیژن چیست؟

این سنسور یک قطعه الکترونیکی مهم در بین قطعات هیوندای و کیا است که وظیفه آن در موتورهای احتراق داخلی این است که نسبت اکسیژن موجود در گازهای خروجی از اگزوز را اندازه گیری کند. این سنسور در ورودی مسیر اگزوز قرار دارد. اکسیژن موجود در این گازهای خروجی، در واقع میزان اکسیژن سوخته نشده در فرآیند احتراق را نشان می ‌دهد. بنابراین بالا بودن میزان اکسیژن به معنای احتراق ناقص و درصد نامناسب مخلوط سوخت و هوا است.

ساختار داخلی این سنسور چگونه است؟

سنسور اکسیژن یک بدنه سرامیکی با سر پلاتینیومی دارد و این سر توسط یک غلاف فلزی حفاظت شده است. محدوده‌ خارجی‌ این‌ بدنه سرامیکی‌، در معرض‌ اکسیژن‌ موجود در اگزوز قرار دارد و قسمت‌ داخلی‌ آن‌ با اکسیژن‌ موجود در اتمسفر در ارتباط است. اختلاف‌ بین‌ این‌ دو نقطه‌ باعث‌ تولید ولتاژ در سنسور می ‌شود.

روش کارکردن سنسور اکسیژن

این سنسور به ازای میزان اکسیژن نسوخته ولتاژی تولید می کند که در کمترین غلظت اکسیژن، معادل ٠.١ ولت و در بیشترین غلظت، معادل ٠.٩ ولت است.ECU  خودرو این میزان ولتاژ را بررسی می کند تا وضعیت احتراق سوخت را در موتور تحلیل کند و غلظت هوا در برابر سوخت را بهترین شکل تنظیم کند. در نتیجه این عمل این است که میزان آلاینده های خروجی از اگزوز خودرو کاهش می یابند.

اگر یک و یا تعدادی از سنسورهای اکسیژن مشکلی داشته باشند، خودروی شما در تست آلایندگی قبول نخواهد شد و اگر با همین سنسورها به رانندگی ادامه دهید، میزان مصرف سوخت شما افزایش پیدا می‌ کند و می ‌تواند به کاتالیزور شما آسیب برساند.

خرابی سنسور اکسیژن

یکی از مواردی که باید درباره سنسور اکسیژن خودرو به آن توجه کرد این است که خراب شدن سنسور به چه دلیلی اتفاق افتاده است؟ بعضی از این موارد را برایتان نام می بریم:

·         پایین بودن کیفیت سوخت می‌ تواند به سنسورها آسیب بزند.

·         این سنسور ضربه گیر نیست و ضربات شدید مانند تصادف، باعث آسیب زدن به آن می ‌شود.

·         خرابی شمع‌ های خودرو به سنسور اکسیژن آسیب می ‌‌زند، زیرا شمع ‌های خراب باعث احتراق ناقص و تولید دود می ‌شوند.

در هنگام خرابی سنسور اکسیژن خودروی شما، یک سری نشانه ها در خودرو ظاهر می شود که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

·         هنگام ترمز ناگهانی و یا روی دست اندازها خودرو تمایل به خاموش شدن دارد.

·         خودرو در دنده ٢ کله می ‌کند.

·         در سر بالایی ‌ها و هنگام دنده معکوس خودرو ریپ می ‌زند.

هیوندای سانتافه 2020 و قطعات یدکی آن

یکی از خودروهای بسیار زیبا و جادار شاسی بلند یا به اصطلاح اس یووی تولید شده توسط شرکت خودرو سازی هیوندای، هیوندای سانتافه نسل دو است که از سال 2007 وارد بازار ایران شد. این خودرو در طی سال های مختلف پیشرفت ها و تغییرات مختلفی کرده و نسخه های مختلفی از آن در بازار خرید و فروش خودرو موجود است. ما در این مقاله به بررسی هیوندای سانتافه 2020 و امکانات این خودرو پرداخته ایم، پس با ما همراه باشید.

ایده اولیه این خودرو در اصل برای ایجاد رقابت هیوندای با خودروهایی مانند مزدا Tribute، فورد Escape و پونتیاک Aztek بود. این شرکت در سال 2001 یک نمونه موفق از خودروی سانتافه را وارد بازار جهانی کرد. اکنون این خودرو از محبوب ترین ماشین های خانواده در آمریکا و جهان است و 4 نسل از این این خودرو تا به حال وارد بازار خودرو شده است.

معرفی هیوندای سانتافه مدل 2020

خودروی سانتافه مدل 2020 دارای فضای داخلی خیلی راحت، ویژگی های فنی بسیار بالا و صرفه جویی در مصرف سوخت است.

مزایا

از برترین مزایای این خودرو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

·        رانندگی راحت خودرو

·        مصرف سوخت پایین آن

·        متریال داخلی با کیفیت استفاده شده در آن

·        ویژگی های فنی زیاد با کاربری آسان

معایب

این خودرو همچنین شامل معایب زیر می شود:

·        موتور پایه زیر دست

·        فضای کمتری نسبت به رقبای مشابه خود دارد.

ویژگی های جدید لوازم جانی سانتافه 2020

این مدل از خودروی هیوندای به نسبت تولیدی های قبلی این کارخانه تغییراتی کرده است که تعدادی از این ویژگی ها شامل موار زیر است:

·        استاندارد سازی آلارم های خودرو

·        در دسترس بودن نمایشگر برای نقاط کور

·        مدل های SEL Plus، Ultimate و XL متوقف شده اند.

·        کشویی بودن صندلی های ردیف دوم برداشته شده است.

·        اکنون ویژگی های استاندارد کمتری دارند.

تعدادی از امکانات، فضا و قطعات هیوندای سانتافه 2020

صندلی های اتومبیل سانتافه و کودک

در صندلی های عقب سانتافه دو مجموعه کامل از اتصالات صندلی اتومبیل LATCH و همچنین یک صندلی فوقانی برای صندلی میانی عقب وجود دارد.

فضای باربری سانتافه

پایه سانتافه 2020 فضای مناسب بار را برای یک شاسی بلند دو ردیفه به شما می دهد و فضای کافی برای چمدان ها و لوازم اضافی دیگر را براحتی برای سرنشینان فراهم می کند.

بلوتوث و ناوبری

یکی از ویژگی ها استاندارد  و قطعات هیوندای سانتافه 2020، داشتن یک سیستم یادآوری باز و بسته بودن درب ها و یک سیستم سرگرمی با صفحه نمایش 8 اینچی، بلوتوث به همراه چهار پورت USB ، Apple CarPlay و Android Auto است. از ویژگی های موجود می توان به کنترل خودکار وضعیت آب و هوایی دو منطقه، رادیو ماهواره ای، ناوبری، شارژ دستگاه بی سیم و یک سانروف پانوراما اشاره کرد.

ارتودنسی فیک چگونه است؟

کم نیستند افرادی که دچار ناهنجاری های مختلف فک و دندانی هستند و از ظاهر خود رنج می برند. خوشبختانه امروزه افراد بیش از پیش به فکر درمان این مشکلات دندانی خود افتاده اند اما متاسفانه بعضی از این افراد مایل به ارتودنسی کردن دندان ها هستند اما هزینه کافی برای این کار را ندارند؛ بنابراین افرادی سود جو ارتودنسی فیک و تقلبی را پیشنهاد می دهند. شکل و ظاهر ارتودنسی فیک هم مانند ارتودنسی واقعی است و از اجزایی مثل براکت و سیم ارتودنسی تشکیل شده است.

ارتودنسی ثابت چیست؟

در ارتودنسی ثابت اجزای ارتودنسی به طور ثابت روی دندان ها می چسبند و بیمار نمی تواند به خواست خودش آن ها را از دهان بیرون بیاورد. ارتودنسی ثابت اجزایی مانند نگین دارد که به آن ها براکت می گویند. این براکت ها به وسیله ی سیم ها  و الاستیک های کشی به دندان ها متصل می شوند. در ارتودنسی ثابت معمولا دندان ها در هر ماه حدود ۱ میلی متر حرکت می کنند.

آیا ارتودنسی فیک دندان ها را منظم می کند؟

افرادی هستند که فکر می کنند با این ارتودنسی ها می توان به دندان های بی نظم خود نظم و ترتیب بخشید. باید بدانید که این ارتودنسی ها تغیییر چندانی در دندان های شما ایجاد نمی کنند و اگر هم بتوانند دندان های شما را نظم دهند، حتما با تحمیل فشار های نامناسب و پیش بینی نشده این کار را انجام می دهند که برای دندان های شما بسیار مضر است.

عواقب استفاده از ارتودنسی فیک چیست؟

به دلیل اینکه این ارتودنسی ها از مواد ارزان ساخته شده اند و بیشتر از لاستیک و فلزات بی ارزش هستند، سرشار از سرب هستند و درنتیجه سمی اند و در مواردی ممکن است باعث مسمومیت شدید و حتی مرگ بیمار شوند.

از مهم ترین معایب و ضررهایی که ارتودنسی های فیک و تقلبی می تواند به دندان و دهان بیمار وارد کند، پوسیدگی دندان و خراب شدن دندان ها است.

ارتودنسی های ثابت واقعی هم می توانند باعث بروز عفوت دهان و دندان و همچین التهاب لثه شوند. این امر در ارتودنسی های فیک بیشتر به چشم می خورد و گاهی اوقات این التهابات آنقدر شدید می شود که برای رفع آن باید از دارو های سنگین و یا حتی عمل جراحی کمک گرفت.

ارتودنسی های تقلبی ممکن است آنقدر دندان ها را بچرخانند که از حالت قبلی هم کج تر و بی نظم تر شوند.

عمر وسایل ارتودنسی فیک چقدر است؟

عمر این بریس های تقلبی و فیک معمولا بین ۳ تا ۵ ماه است و بعد از مدت کوتاهی چسب های استفاده شده در آن شروع به کنده شدن می کنند و وضعیت بدی را در دهان بیمار ایجاد خواهند کرد.

منبع: https://www.bestdentists.ir/

صفحه قبل 1 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 صفحه بعد