x تبلیغات
ایران ما است

انواع ارتودنسی متحرک و روش های مراقبت از آنها

 

ارتودنسی دندان به دو روش ثابت و متحرک انجام می شود. در ارتودنسی متحرک همانطور که از نامش پیداست، از دستگاهی استفاده می شود که بیمار قادر است در طول روز آن را از دهان خود خارج کند.

انواع ارتودنسی متحرک دندان

ارتودنسی متحرک به چند صورت انجام می شود که متخصص ارتودنسی با توجه به نوع و میزان بی نظمی دندان ها، سن بیمار و شرایط او، ارتودنسی مناسب را برای بیمار انجام می دهد.

پلاک نامرئی

رایج ترین روش برای ارتودنسی متحرک، ارتودنسی اینویزیلاین با پلاک های شفاف پلاستیکی است. این روش درمانی به دلیل جنسی که دارد، نامرئی بوده و قابل دیدن نیست؛ به همین دلیل طرفداران زیادی دارد.

پلاک نگهدارنده یا ریتینر

بعد از به پایان رسیدن طول درمان ارتودنسی و با خارج کردن پلاک های ارتودنسی، نوبت به قرارگیری پلاک نگهدارنده یا همان ریتینر در دهان است. در واقع دندان ها بعد از اتمام دوره درمان و خارج کردن دستگاه ارتودنسی شروع به برگشتن به همان جایی قبلی می کنند، اما پلاک نگهدارنده همانطور که از نامش پیداست دندان ها را در وضعیتی که هستند ثابت نگه می دارد.

پلاک فانکشنال

ارتودنسی فانکشنال در مواقعی استفاده می شود که فک بالای بیمار جلوتر از فک پایین باشد، یا فک پایین عقب تر از فک بالا باشد. در واقع این پلاک ها برای عقب کشیدن فک بالا و جلو کشیدن فک پایین کاربرد دارند.

مزایای ارتودنسی متحرک

·         برای درمان مشکلات جزئی و ناهنجاری های کوچک روشی مناسبی است.

·         از آنجایی که پلاک در این نوع ارتودنسی به دندان ها نمی چسبد، بیمار می تواند در زمان غذا خوردن و مسواک زدن آن را از دهان خارج کند.

·         بیمار می تواند در هنگام احساس درد و کلافه شدن و یا شرکت در برخی از مراسم ها و موقعیت های خاص از آن استفاده نکند.

·         به راحتی قابل دیدن نیست.

·         هزینه ارتودنسی با این روش بالا نیست.

روش های مراقبت از ارتودنسی متحرک

مراقبت از دهان و دندان در طول دوره ارتودنسی ضروری است. برای نگهداری، حفظ دندان ها و گرفتن نتیجه مثبت از ارتودنسی دندان لازم است نکات زیر را به خوبی رعایت کرد:

·         بعد از نصب پلاک ها ممکن است بیمار چند روز اول احساس درد خفیفی داشته باشد. بیمار در این روزها باید از در آوردن پلاک ها خودداری کند زیرا بعد از چند روز و عادت کردن به آن ها این درد از بین می رود.

·         پلاک های ارتودنسی باید هر روز، روزی دو مرتبه با یک برس نرم شسته شوند.

·         پلاک ها باید فقط در زمان غذا خوردن و مسواک زدن از دهان خارج شوند.

منبع: implantdr.ir

خنک کننده روغن موتور چیست؟ + علائم خرابی آن

خنک کننده روغن موتور یک جزء اساسی موتور در تمامی وسایل نقلیه است. این سیستم خنک کننده در هر وسیله نقلیه باید در تمام شرایط آب و هوایی و رانندگی، به صورت فعال وجود داشته باشد. درست است که معمولا رانندگان هیچوقت با کولرهای روغن موتور خود تعامل ندارند، اما مراقبت از آن ها و اطلاع از سطح سلامتی‌ شان می تواند به افزایش طول عمر موتور کمک کند. همچنین درجه کیفیت لوازم یدکی هیوندای و سایر خودروها می تواند با طول عمر آنها ارتباط مستقیم داشته باشد.

خنک کننده روغن موتور چیست؟

خنک کننده روغن موتور یک رادیاتور کوچک است که در جلوی سیستم خنک کننده خودرو نصب شده و همانطور که از اسمش پیداست وظیفه آن خنک کردن روغن موتور هنگام عبور از لوله های پیچ در پیچ داخل خنک کننده است تا باعث احتراق زودرس یا ناقص و ... نشود. در این سیستم خنک کننده یا رادیتاور به جای آب از روغن استفاده شده است و هنگام روشن بودن خودرو کار می کند.

علائم خرابی رادیاتور روغن موتور چیست؟

خراب بودن خنک کننده روغن موتور، علائم و نشانه های خاصی دارد که با مشاهده این علائم باید اقدام به تعویض و خرید خنک کننده روغن موتور برای این سیستم کرد. این نشانه ها شامل موارد زیر می شوند:

نشت روغن از خنک کننده روغن موتور یا رادیاتور روغن

یکی از مهمترین بخش های سیستم خنک کننده خودروی هیوندای یا کیای شما، آداپتور خنک کننده روغن است. این آداپتور خطوط روغن را به خود کولر وصل کرده و یک آداپتور دیگر روغن خنک شده به درون روغن تابه می فرستد. در صورت خرابی این لوازم یدکی هیوندای یا کیا، ممکن است رون موتور از موتور خارج شود. با نشت روغن، موتور توانایی روغن کاری خود را از دست می دهد و این امر می تواند باعث افزایش اصطکاک ناشی از عدم روانکاری مناسب، افزایش دمای موتور و سایش قطعات به یکدیگر شود.

نشت مایع خنک کننده موتور از کولر روغن

خرابی خنک کننده روغن ممکن است تمام مایع خنک کننده موتور را از داخل موتور خارج کند و این نشت خنک کننده چه زیاد باشد چه کم، در نهایت اگر سریع تعمیر نشود موتور را بیش از حد گرم می کند.

وجود روغن در سیستم خنک کننده

اگر آداپتور خنک کننده روغن از داخل خراب شود، ممکن است در سیستم خنک کننده خود متوجه وجود روغن موتور شوید. این اتفاق هنگام کار موتور و زمانی رخ میدهد که فشار روغن بیشتر از فشار سیستم خنک کننده است. در این حالت روغن وارد سیستم خنک کننده می شود. این موضوع در نهایت باعث عدم روغن کاری کافی موتور می شود و می تواند موتور خودرو  شما را به شدت خراب کند.

چه عواملی باعث ایجاد تفاوت بین ارتودنسی دندان کودکان و بزرگسالان می شود؟

 

پزشکان معمولا پیشنهاد می کنند که درمان ارتودنسی در سنین کودکی انجام شوند زیرا در آن دوران فک و دندان های کودک در حال رشد بوده و به طور کامل سفت و سخت نشده اند. استخوان دندان در این سنین نرم تر بوده و تغییر وضعیت دندان ها در فک راحت تر خواهد بود.

اما این به این معنی نیست که اگر فردی در سن کودکی نتوانست از ارتودنسی استفاده کند، گزینه ارتودنسی بزرگسالان هم برای او کارساز نباشد. درست است که این درمان به نسبت ارتودنسی کودکان سخت تر خواهد بود اما امکان پذیر است.

تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان

سن

یکی از تفاوت های بسیار مهم بین ارتودنسی کودکان و بزرگسالان، سن این افراد است. در واقع در صورتی که ارتودنسی در سنین کودکی انجام شود درمان راحت تر و سریع تر انجام می شود. اما ارتودنسی دندان بزرگسالان به دلیل تکامل رشد استخوان فک ممکن است دیرتر و با هزینه بیشتر انجام شود. همچنین در برخی مواقع به دلیل ضعف استخوان فک، عفونت لثه و تحلیل استخوان فک ممکن است درمان را با چالش مواجه کند در حالی که این مشکلات در هنگام ارتودنسی دندان کودکان وجود ندارد.

به دلایلی که در بالاتر توضیح دادیم، سن یک فاکتور بسیار مهم در ایجاد تفاوت بین درمان ارتودنسی بزرگسالان و کودکان است.

مشکلات بایت دندان

یکی از دلایل اصلی درمان های ارتودنسی مربوط به بایت دندان ها است. تفاوت ارتودنسی کودکان و بزرگسالان در این شرایط، این گونه است که افراد بزرگسالی که دچار مشکلات بایت هستند ممکن است نیاز به کشیدن یک یا چند دندان برای ایجاد فضا داشته باشند.

کشیدن دندان

بزرگسالان ممکن است به دلایل مختلفی یک یا چند دندان خود را کشیده باشند که این موضوع می تواند برای شروع درمان ارتودنسی مشکل ساز شود.

مشکلات لثه ای

یکی از شرایط لازم برای شروع درمان ارتودنسی سالم بودن لثه ها می باشد. مشکلات لثه ای مانند تحلیل لثه، عفونت لثه و ... کمتر در کودکان دیده می شود اما بسیاری از بزرگسالان ممکن است این مشکلات را داشته باشند. در این صورت ارتودنسی بزرگسالان باید بعد از درمان مشکلات لثه ای انجام شود.

زیبایی شناسی

بسیاری از بزرگسالان به دلیل موقعیت اجتماعی یا شغلی که دارند از انجام ارتودنسی و سیم کشی دندان ها خودداری می کنند. زیرا این کار می تواند باعث کاهش اعتماد به نفس آنها شود. اما این موضوع برای کودکان کمتر اهمیت دارد و راحت تر با سیم کشی دندان ها کنار می آیند.

لیست غذاهای چاق کننده برای افراد لاغر

درست است که به دلیل تغییر سبک زندگی افراد، جمعیت افراد چاق و دارای اضافه وزن رو به افزایش است. اما کم نیستند افرادی که به دلیل لاغری بیش از حد، به دنبال غذاهای چاق کننده هستند. برای اینکه بدانید چاق هستید یا لاغر، می توانید با محاسبه شاخص توده بدنی نسبت قد به وزنتان را محاسبه کنید.

لیست غذاهای چاق کننده

مصرف غذاهای چاق کننده به معنی مصرف وعده های غذایی صرفا چرب، پر شکر و پرکالری نیست. در این رژیم نیز باید از غذاهای سالمی که خاصیت افزایش وزن و چاق کنندگی دارند، استفاده کرد.

اسموتی پروتئین خانگی

یکی از بهترین و سالم ترین خوراکی های چاق کننده، اسموتی پروتئین خانگی است. اینکه این اسموتی خانگی باشد از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا اسموتی هایی که از بیرون تهیه می کنید سرشار از شکر و مواد افزودنی است که ارزش غذایی پائینی دارند.

برنج از غذاهای چاق کننده مشهور

برنج یکی از بهترین غذاهای چاق کننده برای افراد لاغر است. این ماده غذایی برای اکثر افراد به منظور تامین کربوهیدرات و کالری در دسترس است. یک فنجان برنج پخته حاوی 190 کالری انرژی، 6 گرم چربی و 43 گرم کربوهیدرات است. اما این مورد را نیز رعایت کنید که برای تهیه برنج، به هیچ عنوان از روغن های جامد و سایر روغن های مضر استفاده نکنید و به جای آن از روغن زیتون استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: لیست غذاهای آبکی

آجیل ها از خوراکی های چاق کننده

یکی دیگر از خوراکی های چاق کننده آجیل ها و کره آنها می باشند. یک فنجان آجیل حاوی 7 گرم پروتئین و 18 گرم چربی سالم است. آجیل ها و کره آنها گزینه مناسبی به عنوان میان وعده هستند.

سیب زمینی یکی دیگر از غذاهای چاق کننده

سیب زمینی هم یک غذای چاق کننده معروف است که بدون شک همه افرادی که به دنبال افزایش وزن هستند از آن استفاده می کنند و تاثیرات آن را هم دیده اند.

ماهی های چرب

ماهی های چرب مانند سالمون سرشار از پروتئین و چربی های مفید مانند امگا 3 هستند که علاوه بر اینکه چاق کننده هستند خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را هم کاهش می دهند.

نکات مهم برای افزایش وزن

·         کالری بیشتری به نسبت آنچه که بدن می سوزاند استفاده کنید.

·         پروتئین زیادی مصرف کنید.

·         مصرف چربی های سالم و کربوهیدرات ها را افزایش دهید.

·         از نوشیدن آب قبل از غذا خوردن پرهیز کنید.

·         از بشقاب های بزرگتر برای وعده های غذایی خود استفاده کنید.

·         به قهوه خود همیشه خامه اضافه کنید.

·         استعمال دخانیات را کنار بگذارید.

منبع: سیرا

ویژگی ارتودنسی دندان بزرگسالان چیست؟

 

یکی از شاخه های تخصصی در حوزه دندانپزشکی ارتودنسی دندان است که در آن انواع ناهنجاری های دندانی مانند به هم ریختگی دندان ها، فاصله بین دندانی، روی هم رفتگی دندان ها، کج بودن دندان ها و همینطور مشکلات فکی مانند جلو یا عقب بودن یکی از فکین، توسط متخصص ارتودنسی که به او ارتودنتیست نیز گفته می شود، درمان می شود.

پزشکان معمولا پیشنهاد می دهند که درمان ارتودنسی را در سنین کودکی انجام دهید زیرا در آن دوران فک و دندان های کودک در حال رشد هستند و به طور کامل سفت و سخت نشده اند. استخوان دندان در این سنین نرم تر بوده و تغییر وضعیت دندان ها در فک راحت تر خواهد بود.

اما این به این معنی نیست که اگر فردی در سن کودکی نتوانست از ارتودنسی استفاده کند، گزینه ارتودنسی بزرگسالان هم برای او کارساز نباشد. درست است که این درمان به نسبت ارتودنسی کودکان سخت تر خواهد بود اما امکان پذیر است.

ویژگی های ارتودنسی دندان بزرگسالان

ارتودنسی بزرگسالان به منظور درمان ناهنجاری های دندانی و فکی افرادی که در سنین کودکی به هر دلیلی موفق به درمان نشده اند، کاربر دارد. لبخند افراد و یا به طور دقیق تر بگوییم، دندان های سفید و مرتب، یکی از مواردی است که در افزایش اعتماد به نفس افراد و روابط آنها تاثیرگذار است که با انجام ارتودنسی دندان بزرگسالان می توان به این مسئله مهم دست یافت.

یکی از شرایط اصلی برای شروع درمان ارتودنسی بزرگسالان، این است که فرد باید لثه های سالمی داشته باشد. حرکت فکین و دندان ها در سنین بزرگسالی کمی سخت تر از دوران کودکی است و در برخی مواقع ممکن است نیاز به مداخله جراحی فک داشته باشد؛ که تمامی این موارد باعث طولانی تر شدن روند درمان و البته افزایش هزینه ارتودنسی دندان می شود. به همین دلیل است که ارتودنسی کودکان به نسبت بزرگسالان در اولویت قرار گرفته است.

تفاوت بین ارتودنسی دندان کودکان و بزرگسالان

ارتودنسی کودکان و بزرگسالان در مواردی با یکدیگر تفاوت دارند که در ادامه این موارد را نام برده ایم:

·         سن

·         مشکلات بایت دندان

·         کشیدن دندان

·         مشکلات لثه ای

·         زیبایی شناسی

به طور کلی ارتودنسی در چه سنی بهتر است؟

به توصیه بهترین متخصصین ارتودنسی، طبق توضیحاتی که در مقاله دادیم، بهترین سن انجام ارتودنسی در سنین کودکی و بین ۸ تا ۱۰ سالگی است. البته هیچ وقت برای درمان دیر نیست و در صورتی که در سنین بزرگسالی هم نیاز به این درمان داشته باشید، نباید در انجام آن تعلل کنید.

 

با مشورت متخصص ارتودنسی بهترین نوع ارتودنسی ثابت را پیدا کنید.

 

انواع ارتودنسی ثابت یکی از متداول ترین روش های ارتودنسی دندان هستند که نوع فلزی آنها جزء روش های قدیمی ارتودنسی دندان است اما امروزه روشی جدیدتر به نام ارتودنسی سرامیکی به روی کار آمده است. با ما همراه باشید تا نگاهی به برخی از گزینه های موجود در دستگاه های ارتودنسی ثابت بیندازیم.

ابتدا باید بین لوازم ثابت و متحرک تمایز قائل شویم. وسایل ثابت ارتودنسی مانند بریس ها توسط نوارهای فلزی یا سیمان مخصوص به دندان ها متصل می شوند. آنها به طور معمول تا زمانی که درمان کامل نشده است برداشته نمی شوند. وسایل متحرک ارتودنسی، مانند ترازهای شفاف، معمولاً حدود 22 ساعت در روز استفاده می شوند، اما ممکن است در صورت نیاز به راحتی درآورده شوند. در حالی که الاینرهای شفاف می توانند در درمان مشکلات خفیف تا متوسط ​​ارتودنسی موثر باشند، دستگاه های ثابت معمولا برای درمان جامع تر مورد نیاز هستند

متخصص ارتودنسی

درمان ارتودنسی یک پروسه درمانی طولانی مدت دارد و شما به طور مرتب باید توسط متخصص چکاپ شوید. به همین دلیل بهتر است که به یک مطب دندانپزشکی در نزدیکی محل زندگی خود مراجعه کنید. برای مثال افرادی که در کرج زندگی می کنند باید به دنبال متخصص ارتودنسی در کرج مراجعه کنید.

ارتودنسی دندان چیست؟

ارتودنسی شاخه ای از دندانپزشکی است که مال اکلوژن را درمان می کند، وضعیتی که در آن هنگام بسته شدن دهان، دندان ها به درستی قرار نمی گیرند. متخصص ارتودنسی در صاف کردن دندان ها تخصص دارد.

درمان می تواند برای بهبود ظاهر فرد و زیبایی باشد، اما اغلب هدف آن بهبود عملکرد دهان نیز است.

ارتودنسی رنگی

ارتودنسی رنگی یکی از ارتودنسی های محبوب نوجوانان است. در این نوع ارتودنسی از حلقه های پلاستیکی در رنگ های مختلف استفاده می شود. انتخاب بهترین رنگ ارتودنسی کاملا شخصی و سلیقه ای است اما اگر می خواهید که یک رنگ مناسب را انتخاب کنید حتما متناسب با رنگ مو، پوست و چشمان خود انتخاب کنید.

انواع ارتودنسی ثابت

انواع ارتودنسی ثابت شامل بریس های فلزی، بریس های سرامیکی، بریس های پشت دندانی، بریس های دیمون و رنگی است که در ادامه درباره آنها صحبت خواهیم کرد.

بریس های فلزی

بریس‌ های فلزی سنتی، معمولاً از فولاد ضد زنگ با درجه بالا ساخته می ‌شوند، بریس ‌های فلزی سنتی رایج ‌ترین نوع دستگاه‌ های ارتودنسی ثابت به شمار می آیند.

بریس های فلزی ثابت از زمان های قدیم مورد استفاده قرار می گرفتند، اما امروزه وزن و ساختار سبک تری دارند. آنها از نوارهای فلزی تشکیل شده ‌اند که به پشت دندان‌ های آسیاب متصل می شوند و براکت‌ های فلزی کوچک ‌تری که روی سطوح جلوی دندان‌های چسبانده می شوند. یک سیم فلزی نازک و فنری که از میان براکت ها می گذرد، دندان ها را به آرامی به موقعیت مناسب هدایت می کند. این سیم کمانی ممکن است توسط کش های انعطاف پذیر، بند فلزی یا انواع دیگر گیره ها به براکت ها ثابت شود.

بریس های سرامیکی

بریس های سرامیکی شفاف یک تغییر جدید در سیستم سنتی است که روش درمانی بسیار کمتر قابل توجهی را ارائه می دهد که در دسته انواع ارتودنسی نامرئی قرار می گیرد. آنها از همان اجزای بریس های سنتی استفاده می کنند؛ با این تفاوت که براکت های سمت جلوی دندان ها از یک ماده سرامیکی شفاف ساخته شده است که با رنگ طبیعی دندان ترکیب می شود. این سیستم مورد توجه جوانان و بزرگسالان قرار گرفته است؛ زیرا تا زمانی که کسی به دقت به دهان آنها توجه نکند متوجه درمان ارتودنسی نخواهد شد.

بریس های پشت دندانی

در حالی که بریس های سرامیکی نسبتا نامرئی هستند اما سیستم دیگری به نام بریس های پشت دندانی (بریس های لینگوال) وجود دارد که واقعا نامرئی است. بریس های پشت دندانی مانند سایر بریس ‌های فلزی عمل می‌کنند با این تفاوت که به پشت دندان ها چسبیده می شوند و کسی متوجه درمان ارتودنسی شما نمی شود.

دلایل روشن نشدن ماشین را بشناسیم

 

با توجه به اینکه همه افراد تقریبا یک بار با روشن نشدن خودروی خود مواجه شده اند، ممکن است این سوال برایتان پیش آمده باشد که دلایل روشن نشدن ماشین چیست؟ با ما همراه باشید تا درباره روشن نشدن ماشین در شرایط مختلف اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.

دلایل استارت خوردن ماشین و روشن نشدن آن چیست؟

ماشین به دلایل مختلیف روشن نمی شود که رایج ترین آنها عبارتند از:

·         نرسیدن سوخت کافی به موتور

·         نرسیدن هوا به موتور

·         خرابی سیستم برق رسانی خودرو

·         مشکلات فیزیکی موتور

در ادامه به توضیح هر یک از علل روشن نشدن ماشین می پردازیم، پس با ما همراه باشید.

نرسیدن سوخت به موتور

می دانیم که در اصل یک خودرو هنگامی روشن می شود که سوخت کافی به موتور ماشین برسد. اما یکی از رایج ترین دلایلی که موتور ماشین نمی شود این است که سوخت کافی به موتور ماشین نمی رسد که یکی از علت های آن می تواند خالی بودن باک ماشین باشد. طبیعتا زمانی که سوختی برای روشن شدن ماشین نداشته باشد، ماشین روشن نمی شود. از جمله سایر دلایل نرسیدن سوخت به موتور عبارتند از خرابی پمپ بنزین، خرابی فیوز پمپ بنزین، خرابی سیم کشی و …

نرسیدن هوا به موتور

نرسیدن هوا به موتور، یکی دیگر از دلایل روشن نشدن ماشین است. سوخت به منظور تبدیل شدن به انرژی باید در موتور با هوا ترکیب شود تا انفجار درون سیلندر اتفاق بیفتد و انرژی لازم به منظور حرکت خودرو تامین شود. نبود هوا در سیلندر، باعث روشن نشدن موتور خودرو می شود. بنابراین هر مشکلی که باعث عدم رسیدن هوا به درون موتور شود می تواند علت روشن نشدن ماشین باشد. برای مثال گرفتگی مسیر هواکش، کثیف بودن فیلتر هوا و … می تواند عاملی بر عدم رسیدن هوا به موتور باشد.

همچنین در صورتی که مسیر خروجی دود از اگزوز هم مسدوده شود؛ عملیات هوارسانی به موتور با مشکل مواجه می شود که می تواند یکی از دلایل روشن نشدن موتور خودرو باشد.

خرابی سیستم برق رسانی

امروزه ماشین ها علاوه بر اینکه برای روشن شدن نیاز به سوخت و هوا دارند بلکه به برق هم نیاز دارند. بنابراین خرابی سیستم برق رسانی می تواند یکی دیگر از دلایل روشن نشدن خودرو باشد. از جمله دلایل خرابی سیستم برق رسانی می توان به خرابی برخی قطعات هیوندای، کیا و سایر خودروها مانند باتری، عدم شارژ باتری، خرابی دینام، خرابی رله دوبل و …. اشاره کرد.

البته در برخی مواقع خرابی قطعات الکتریکی یا برخی از سنسورها هم می تواند دلیل بر روشن نشدن موتور ماشین باشد.

ارتودنسی ثابت کدام ناهنجاری ها را درمان می کند؟

 

انواع ارتودنسی ثابت یکی از متداول ترین روش های ارتودنسی دندان هستند که نوع فلزی آنها جزء روش های قدیمی ارتودنسی دندان است اما امروزه روشی جدیدتر به نام ارتودنسی سرامیکی به روی کار آمده است. با ما همراه باشید تا نگاهی به برخی از گزینه های موجود در دستگاه های ارتودنسی ثابت بیندازیم.

ابتدا باید بین لوازم ثابت و متحرک تمایز قائل شویم. وسایل ثابت ارتودنسی مانند بریس ها توسط نوارهای فلزی یا سیمان مخصوص به دندان ها متصل می شوند. آنها به طور معمول تا زمانی که درمان کامل نشده است برداشته نمی شوند. وسایل متحرک ارتودنسی، مانند ترازهای شفاف، معمولاً حدود 22 ساعت در روز استفاده می شوند، اما ممکن است در صورت نیاز به راحتی درآورده شوند. در حالی که الاینرهای شفاف می توانند در درمان مشکلات خفیف تا متوسط ​​ارتودنسی موثر باشند، دستگاه های ثابت معمولا برای درمان جامع تر مورد نیاز هستند

ارتودنسی دندان چیست؟

ارتودنسی شاخه ای از دندانپزشکی است که مال اکلوژن را درمان می کند، وضعیتی که در آن هنگام بسته شدن دهان، دندان ها به درستی قرار نمی گیرند. متخصص ارتودنسی در صاف کردن دندان ها تخصص دارد.

درمان می تواند برای بهبود ظاهر فرد و زیبایی باشد، اما اغلب هدف آن بهبود عملکرد دهان نیز است.

ارتودنسی رنگی

ارتودنسی رنگی یکی از ارتودنسی های محبوب نوجوانان است. در این نوع ارتودنسی از حلقه های پلاستیکی در رنگ های مختلف استفاده می شود. انتخاب بهترین رنگ ارتودنسی کاملا شخصی و سلیقه ای است اما اگر می خواهید که یک رنگ مناسب را انتخاب کنید حتما متناسب با رنگ مو، پوست و چشمان خود انتخاب کنید.

انواع ارتودنسی ثابت

انواع ارتودنسی ثابت شامل بریس های فلزی، بریس های سرامیکی، بریس های پشت دندانی، بریس های دیمون و رنگی است که در ادامه درباره آنها صحبت خواهیم کرد.

بریس های فلزی

بریس‌ های فلزی سنتی، معمولاً از فولاد ضد زنگ با درجه بالا ساخته می ‌شوند، بریس ‌های فلزی سنتی رایج ‌ترین نوع دستگاه‌ های ارتودنسی ثابت به شمار می آیند.

بریس های فلزی ثابت از زمان های قدیم مورد استفاده قرار می گرفتند، اما امروزه وزن و ساختار سبک تری دارند. آنها از نوارهای فلزی تشکیل شده ‌اند که به پشت دندان‌ های آسیاب متصل می شوند و براکت‌ های فلزی کوچک ‌تری که روی سطوح جلوی دندان‌های چسبانده می شوند. یک سیم فلزی نازک و فنری که از میان براکت ها می گذرد، دندان ها را به آرامی به موقعیت مناسب هدایت می کند. این سیم کمانی ممکن است توسط کش های انعطاف پذیر، بند فلزی یا انواع دیگر گیره ها به براکت ها ثابت شود.

بریس های سرامیکی

بریس های سرامیکی شفاف یک تغییر جدید در سیستم سنتی است که روش درمانی بسیار کمتر قابل توجهی را ارائه می دهد که در دسته انواع ارتودنسی نامرئی قرار می گیرد. آنها از همان اجزای بریس های سنتی استفاده می کنند؛ با این تفاوت که براکت های سمت جلوی دندان ها از یک ماده سرامیکی شفاف ساخته شده است که با رنگ طبیعی دندان ترکیب می شود. این سیستم مورد توجه جوانان و بزرگسالان قرار گرفته است؛ زیرا تا زمانی که کسی به دقت به دهان آنها توجه نکند متوجه درمان ارتودنسی نخواهد شد.

بریس های پشت دندانی

در حالی که بریس های سرامیکی نسبتا نامرئی هستند اما سیستم دیگری به نام بریس های پشت دندانی (بریس های لینگوال) وجود دارد که واقعا نامرئی است. بریس های پشت دندانی مانند سایر بریس ‌های فلزی عمل می‌کنند با این تفاوت که به پشت دندان ها چسبیده می شوند و کسی متوجه درمان ارتودنسی شما نمی شود.

3 علت تلخی دندان و راه های درمان آن

علت تلخی دهان چیست؟ آیا برای شما هم اتفاق افتاده که مزه دهانتان تغییر کند؟ یا احساس کنید که مزه دهانتان تلخ است؟ برای درمان این مشکل در ابتدا باید علت تلخی دهان را پیدا کرد و سپس با توجه به آن اقدام به درمان کرد.

علائم تلخ شدن دهان چیست؟

تغییر مزه و ایجاد طعم ناخوشایند در دهان به دلایل مختلفی ایجاد می شود. تغییر در سلامت، مواد مغذی دریافتی و تغذیه، داروها، هورمون‌ ها و سن می‌ توانند در عملکرد جوانه‌ های چشایی تاثیر بگذارند و باعث ایجاد طعم بد یا بی طعمی در دهان شوند. تلخی دهان علائمی دارد که شامل موارد زیر می شود:

·         احساس مزه تلخ در دهان

·         خونریزی لثه و دهان

·         احساس مزه فلز مانند در دهان

·         ترشح بیش از حد بزاق در دهان

·         بوی بد دهان

علت تلخی دهان چیست؟

تلخی دهان به دلایل مختلفی اتفاق می افتد که در ادامه به 5 تا از مهم ترین آنها اشاره می کنیم:

خشکی دهان

اصلی ترین علت تلخی دهان در طول روز، خشکی دهان است که به عنوان یکی از مشکلات رایج دهان و دندان شناخته می شود. اگر به هر دلیلی ترشح بزاق در دهان کاهش یابد، منجر به خشکی دهان و احساس چسبندگی در دهان می‌ شود. این خشکی دهان باعث تغییر مزه دهان و تلخی آن می‌ شود.

مشکلات کبدی

کبد در شرایط عادی آمونیاک که یک ماده سمی است را به اوره تبدیل می‌ کند و این اوره از طریق ادرار دفع می‌ شود. در صورت وجود مشکل در کبد، عملکردش مختل می‌ شود و سطح آمونیاک در بدن افزایش می‌ یابد که می‌ تواند علت تغییر طعم دهان و معمولا تلخی دهان باشد. پس کبد و تلخی دهان نیز با یکدیگر ارتباط دارند.

رفلاکس معده

به فرآیند بازگشت محتویات معده به مری در هنگام هضم شدن غذا، رفلاکس معده یا GERD می‌ گویند. اسیده معده همراه با شیره نیز جزو این محتویات بازگشتی هستند که به سمت دهان و گلو می روند و به تلخ شدن دهان منجر می‌ شوند. علت مزه تلخی در انتهای گلو در بیشتر افراد به دلیل رفلاکس اسیده معده است. پس تلخی دهان و معده نیز به یکدیگر مربوط هستند.

درمان تلخی دهان

·         اگر تلخ بودن دهان به دلیل وجود بیماری‌ های کبدی باشد، باید تحت نظر دکتر متخصص گوارش برای درمان بیماری کبد اقدام کرد.

·         در افرادی که علت تلخی دهان آن‌ ها ناشی از رفلاکس معده است، خوردن غذای کم حجم و کم چرب می‌ تواند به درمان این عارضه کمک کند. با این روش هضم غذا راحت‌ تر صورت می‌ گیرد و اسید کمتری ترشح می‌ شود.

·         مصرف قرص‌ های کاهش دهنده اسید بدون نسخه نیز در رفع تلخی دهان ناشی از رفلاکس معده مفید هستند.

منبع: implantdr.ir

دلایل لقی دندان و روش های درمان آن

اگر دندان ‌های شما سالم باشند اما مراقبت‌ کافی نشود و بهداشت دهان و دندان را رعایت نکنید ممکن است لق شده و بیفتند. بنابراین لق شدن دندان‌ ها می ‌تواند در هر سنی و برای هر کسی اتفاق بیفتد که برای هر سنی نیز دلایل خاص خود را دارد. لق شدن دندان یا همان تحلیل لثه بیماری است که ریشه دندان در اثر کاهش بافت پیرامون دندان نمایان می ‌شود. التهاب و عفونت لثه را می ‌توان مهمترین علت لق شدن دندان ‌ها دانست.

دلایل لق شدن دندان ها در بزرگسالان

استخوان های محافظ دندان در اثر آسیب دیدن بافت لثه و همینطور تحلیل آن در اثر عفونت، آسیب می بینند که در نهایت منجر به افتادن دندان ها می شوند. اگر این لقی دندان به موقع درمان نشود، ممکن است فرد دندان خود را از دست بدهد. مهم ترین دلایل لقی دندان عبارتند از:

جرم و پلاک‌های موجود در دندان ‌ها

این جرم و پلاک ها محیط مناسبی برای رشد و تکثیر باکتری ها فراهم می کنند و خود این موضوع، یکی از دلایل ایجاد عفونت و التهاب لثه است که در نهایت باعث لق شدن دندانها می شود.

ضربه به دندان ها

گاهی در اثر ضربه به دندان‌ ها، رشته ‌های رباط که ریشه دندان را به لثه‌ ها و بافت ‌های نرم اطراف متصل می ‌کند، شل می ‌شوند و باعث لق شدن دندان می شود. در این شرایط اگر از دندان ها به درستی مراقبت نشود، دندان ها شل شده و لق می شوند.

دندان قروچه

همچنین دندان قروچه نیز به علت فشاری که به دندان ‌ها وارد می کند، می ‌تواند یکی از دلایل لق شدن دندان باشد.

بالا رفتن سن

با بالا رفتن سن، امکان ابتلا به عفونت لثه نیز افزایش پیدا می ‌کند. بنابراین حتما در سنین بالا، مراقبت‌ های دهان و دندان و مراجعه به دندانپزشک و متخصص ارتودنسی را ضروری بدانید.

بیماری هایی مانند دیابت و بیماری های قلبی-عروقی

افرادی که دچار بیماری هایی مانند دیابت و بیماری های قلبی-عروقی هستند، بیشتر در معرض عفونت دندان و لثه قرار دارند.

دوران بارداری در بانوان

بسیاری از خانم‌ ها در دوران بارداری، به علت میزان بالای هورمون‌ های پروژسترون و استروژن، دچار شل شدن رباط‌ ها و استخوان‌ های اطراف دندان می ‌شوند که منجر به حرکت دندان‌ ها می شود. خوشبختانه این حالت موقتی است مگر این که شخص دچار بیمار‌ی های عفونی لثه باشد.

درمان لق شدن دندان ها

·         کاهش باکتری‌ ها و جرم‌ های دندانی (جرمگیری دندان)

·         استفاده از مسواک نرم و با کیفیت و تمیز کردن عمقی دندان

·         استفاده از دهانشویه و نخ ‌دندان

·         مراجعه منظم به دندانپزشکی

·         جراحی دندان و استفاده از ایمپلنت دندان

منبع: bestdentists.ir

صفحه قبل 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 صفحه بعد