x تبلیغات
ایران ما است

عوامل موثر بر نتایج باروری پس از جراحی های لاغری

 

جراحی لاغری در حال حاضر امن ترین روش برای افرادی است که شاخص توده بدنی بالای 40 دارند و با روش های مختلف لاغری مانند انواع رژیم های لاغری و ورزش نتوانسته اند به کاهش وزن و تناسب اندام دست پیدا کنند. جراحی لاغری می تواند تأثیر مثبتی بر باروری در مردان و زنان داشته باشد و منجر به بهبود عدم تعادل هورمونی، کاهش مشکلات تخمک گذاری، افزایش کیفیت و کمیت اسپرم شود. عواملی هستند که در نتیجه باروری پس از باروری در مردان و زنان تاثیرگذار است که شامل موارد زیر می شوند:

سن و سال

سن مهم ترین عاملی است که بر نتایج عمل لاغری برای باروری تاثیر می گذارد. به طور کلی اگر افراد در سنین مناسب عمل لاغری انجام دهند شانسان برای فرزند آوری پس از جراحی بیشتر می شود. ولی هرچه سن بالاتر برود این شانس قاعدتا کاهش می یابد زیرا به طور کلی افزایش سن خود عاملی منفی در باروری است.

میزان چاقی قبل از عمل

عامل دوم میزان چاقی است، افرادی که چاق تر هستند معمولا در فرزند آوری با مشکلات زیادی روبرو هستد. هرچه شخص به نسبت دیگران میزان چاقی بیشتری داشته باشد، بعد از عمل لاغری احتمال بهبود باروری اش بیشتر می شود.

نوع عمل لاغری انتخابی

هرچه عمل لاغری کم تهاجم تر بوده و احتمال کمبودهای تغذیه ای در آن کمتر باشد، باروری پس از عمل بهتر خواهد بود. به عنوان مثال در عمل اسلیو معده میزان کمبود مواد مغذی کمتر است و شانس باروری در آن نیز افزایش می یابد ولی در عمل بای پس روده و معده به دلیل اینکه نیاز به مصرف مکمل هست و کمبود تغذیه ای پیش می آید احتمال باروری کمتر است.

سرعت کاهش وزن

بعد از عمل لاغری معمولا افراد وزن بسیار زیادی از دست می دهند. آن ها در طول ۶ ماه بیشتر اضافه وزن را از دست می دهند. توصیه می شود که سرعت کاهش وزن آرام بوده و به یک باره میزان زیادی اضافه وزن در مدت زمان کمی کاهش نیابد زیرا سرعت کاهش وزن بالا می تواند منجر به بروز برخی عوارض شده و روی باروری نیز تاثیر بگذارد.

لازم به ذکر است که در کنار تمام مزایایی که جراحی لاغری می تواند در میزان و کیفیت مردان و زنان داشته باشد، مشاوره مناسب قبل از عمل لاغری برای باروری و مدیریت شرایط پس از عمل، از جمله نظارت بر باروری و حمایت تغذیه ای، می تواند در به حداکثر رساندن مزایای جراحی های لاغری بر نتایج باروری کمک کند. شما می توانید برای گرفتن شماوره تخصصی در این خصوص از اسلیو کلینیک کمک بگیرید.

اهمیت ارزیابی های دقیق قبل از جراحی اسلیو معده

 

درست است که افراد چاق با BMI بالای 40 کاندیدای مناسبی برای عمل اسلیو هستند، اما اگر قبل از جراحی همه زوایای آن به خوبی بررسی نشود، بیمار را با خطرهایی مواجه می کند. در ادامه به 2 مورد مهم قبل از جراحی اشاره می کنیم.

عدم انجام ارزیابی دقیق قبل از انجام عمل اسلیو معده

ارزیابی کامل قبل از جراحی از اهمیت بالایی برخوردار است. معمولاً در طول این ارزیابی اطمینان حاصل می‌ شود که افراد از نظر جسمی و ذهنی برای انجام عمل آماده هستند. چنانچه جراح یا بیمار در یکی از موارد زیر کوتاهی داشته باشند عمل نباید انجام شود.

بی توجهی به سوابق پزشکی بیمار

درک جامع از تاریخچه پزشکی یک فرد برای ارزیابی مناسب بودن او برای عمل اسلیو معده به شدت حیاتی است. بهترین جراح لاغری باید تمام مستندات پزشکی بیمار را چک و ارزیابی کند. همچنین بیمار باید حتماً در ارائه سوابق پزشکی با پزشک خود صادق باشد و هرچیزی که در این خصوص هست را به جراح اطلاع رسانی کند.

تست ‌های تشخیصی ناقص یا غیرقطعی

تست‌ های تشخیصی، اطلاعات ضروری در مورد سلامت کلی فرد و هر گونه بیماری زمینه ‌ای را به جراح ارائه می‌ دهند. آزمایشات ناقص یا غیرقطعی ممکن است منجر به عدم اطمینان در مورد واجد شرایط بودن فرد برای جراحی شود. داشتن نتایج آزمایش دقیق و کامل برای ارزیابی صحیح خطرات و فواید بسیار مهم است.

عوامل خطر مرتبط با جراحی

گاهی اوقات انجام عمل با اینکه ظاهراً ممکن است فرد کاندید خوبی تشخیص داده شده باشد، می ‌تواند برای افراد خطرناک در نظر گرفته شود. در واقع انجام عمل اسلیو معده برای این افراد ممکن است همراه با عوارض احتمالی و کاهش موفقیت عمل باشد. برخی از خطرات مرتبط با جراحی که می ‌تواند افراد را از انجام هر نوع عمل لاغری بازدارد عبارتند از:

جراحی ‌های قبلی در ناحیه شکم

انجام جراحی‌ های قبلی در ناحیه شکم مانند بای پس معده یا برداشتن وسیع روده و ... ممکن است بر آناتومی تأثیر بگذارد و امکان انجام اسلیو را با چالش‌ هایی روبرو کند. در واقع گاهی ممکن است بافت اسکار و چسبندگی ناشی از جراحی‌ های قبلی باعث بروز خطرات در حین انجام جراحی‌ های بعدی شود.

آلرژی به داروهای بیهوشی یا مواد بکار رفته در حین جراحی

آلرژی به مواد بیهوشی یا جراحی می ‌تواند خطرات قابل توجهی را در طول عمل اسیلو معده ایجاد کند. به همین دلیل شناسایی هرگونه آلرژی یا حساسیت قبل از عمل برای اطمینان از تجربه جراحی ایمن بسیار مهم است. اگر آلرژی یا حساسیت شما نگران کننده باشد، ممکن است گزینه‌ های جراحی جایگزین بررسی شوند.

تاثیر جراحی لاغری بر باروری مردان چگونه است؟

 

امروزه و در حال حاضر، امن و مطمئن ترین روش برای درمان چاقی افرادی که شاخص توده بدنی یا BMI بالای ۴۰ دارند، عمل لاغری است. جراحی لاغری به مجموعه ای از تکنیک ها و روش هایی اشاره دارد که منجر به کاهش وزن و بهبود زندگی در افراد چاق می شوند. این جراحی ها علاوه بر لاغری و کاهش وزنی که برای فرد به ارمغان می آورند، مزایای دیگری که این جراحی ها دارند این است که به باروری و افزایش شانس باروری نیز کمک می کنند.

اثرات عمل لاغری بر باروری مردان

علاوه بر زنان، انجام جراحی لاغری بر روی باروری مردان هم بسیار تاثیرگذار است. متخصصان و دانشمندان معتقد هستند که چاقی و اضافه وزن باعث کاهش سطح تستوسترون در مردان می شود. این اتفاق باعث می شود که تعداد و همچنین کیفیت اسپرم های موجود در بدن مردان به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و این کیفیت پایین بیاید. در نتیجه چاقی به صورت مستقیم در باروری مردان تاثیر منفی دارد.

در مطالعه ای که در سال 2016 توسط عده ای از دانشمندان انجام شده است، مشخص شد مردانی که تحت عمل جراحی لاغری قرار گرفتنه اند، بهبود قابل توجهی در تعداد، تحرک اسپرم و همچنین افزایش سطح تستوسترون داشتند که منجر به بهبود نرخ باروری در آن ها شد.

مشاوره قبل از عمل و مدیریت شرایط پس از عمل لاغری برای باروری

مشاوره قبل از عمل های لاغری مانند اسلیو معده بخشی ضروری از فرآیند جراحی است و باید شامل بحث در مورد باروری بیمار نیز باشد. در این جلسات مشاوره باید به زنان توصیه شود که حداقل ۱۲ تا ۱۸ ماه پس از جراحی از تلاش برای بارداری خودداری کنند تا تثبیت وزن و بهبود تغذیه حاصل شود. به طور مشابه مردان نیز باید در مورد تأثیرات احتمالی عمل لاغری برای باروری مشاوره تخصصی دریافت کنند و طبق آن تصمیم گیری کنند.

همه چیز صرفا انجام عمل لاغری نخواهد بود و پیگیری های بعد از عمل نیز حائز اهمیت است و باید مورد توجه قرار بگیرند. چه در مردان و چه در زنان، باید مشاوره های تخصصی تغذیه ای و حمایتی در نظر گرفته شود. همچنین به جز مشاوره هایی که باید از جراح لاغری دریافت کرد، باید ویزیت های منظمی با متخصص باروری یا متخصص غدد صورت گیرد زیرا این متخصصان می توانند بر وضعیت باروری نظارت کرده و به رفع هرگونه مشکل در باروری کمک کنند.

تاثیر شاخص توده بدنی و بیماری های کنترل نشده بر خطر اسلیو معده

جراحی اسلیو معده مهم ترین عمل جراحی مربوط به حوزه لاغری است که در ایران انجام می شود. این جراحی طرفداران زیادی دارد و امروزه بسیار رایج شده است. با این حال همه افراد چاق واجد شرایط برای انجام این عمل جراحی نیستند و اگر فردی 2 وضعیتی که در ادامه معرفی می کنیم را داشته باشد، تصمیم گیری در خصوص انجام یا عدم انجام عمل اسلیو معده را باید با دقت بیشتری انجام دهد.

بیماری ‌های شدید یا وخیم کنترل نشده

یکی از مواردی که قبل از عمل های لاغری مانند اسلیو معده حائز اهمیت است و باید به آن توجه کرد، داشتن بیماری‌ های زمینه‌ ای است که نقش مهمی در تعیین واجد شرایط بودن یا نبودن برای جراحی ایفا می ‌کند. برخی از بیماری ‌های شدید ممکن است خطرات مرتبط با عمل اسلیو معده را افزایش دهند یا بر نتایج آن تأثیر بگذارند که شامل موارد زیر می شوند:

 بیماری قلبی پیشرفته: انجام اسلیو ممکن است فشار بیشتری بر سیستم قلبی عروقی وارد کند و اگر قلب مقاومت و تلاش کافی نداشته باشد عمل ممکن است شکست بخورد.

 فشار خون کنترل نشده: فشار خون کنترل نشده می ‌تواند احتمال عوارض در طول عمل را افزایش دهد و ممکن است روند بهبودی را مختل کند. تثبیت سطح فشار خون قبل از فکر کردن به اسلیو معده بسیار مهم است.

شاخص توده بدنی ناکافی  (BMI)

شاخص توده بدنی یا همان BMI یک معیار و شاخص براث ارزیابی لاغری و چاقی افراد است. افراد برای اینکه بتوانند واجد شرایط جراحی باشند باید حداقل BMI برابر با 40 یا بیشتر از آن داشته باشند و افرادی که در یکی از دو گروه زیر قرار دارند نمی ‌توانند این عمل را انجام دهند:

داشتن BMI زیر 35 بدون هیچگونه عوارض قابل توجه

عمل اسلیو معده می ‌تواند با شاخص توده بدنی بین 35 تا 40 نیز انجام شود ولی در این شرایط بیمار باید با یکی از مشکلات مرتبط با چاقی روبرو باشد تا بعد از انجام عمل و لاغر شدن، مشکل مرتبط نیز برطرف شود. ولی افرادی که BMI کمتر از 35 دارند و هیچ مشکل پزشکی مرتبط با چاقی ندارند نمی ‌توانند کاندید خوبی برای این جراحی باشند.

BMI  زیر 30 بدون نیاز پزشکی

به طور کلی عمل لاغری اسلیو معده برای افراد با BMI زیر 30 توصیه نمی‌ شود، زیرا ممکن است آن‌ها به هیچ عنوان معیارهای ضروری پزشکی برای جراحی کاهش وزن را ندارند. در چنین شرایطی افراد باید به دنبال روش‌ های غیرجراحی کاهش وزن باشند.

جراحی لاغری را انجام دهیم یا نه؟

 

در زمان های قبل تر هر جا اسم جراحی های لاغری به میان می آمد، افراد سریع جبهه می گرفتند و تفکرشان این بود که چرا برای کاهش یکی دو سایز باید خود را زیر تیغ جراحی ببریم؟ حتی این تفکر تا به امروز نیز وجود دارد و هستند کسانی که تا صحبت از جراحی لاغری می شود، این ادعا را دارند که جراحی لاغری، عملی بیهوده و پرریسک است و می توان با رژیم های لاغری و ورزش تا حدی خود را لاغر کرد.

جراحی لاغری برای چه کسانی مناسب است؟

افرادی کاندیدای مناسبی برای جراحی لاغری هستند که شاخص توده بدنی آنها بالای 40 باشد. شاخص BMI نسبت قد به وزن را می سنجد و تصویر مناسبی از وضعیت تناسب اندام شما را در اختیارتان قرار می دهد.

انواع جراحی های لاغری کدامند؟

در ادامه به معرفی 2 نمونه از پرطرفدارین جراحی های لاغری که امروزه برای کاهش وزن انجام می ‌شوند می پردازیم. این عمل های لاغری عبارتند از:

عمل لاغری اسلیو معده

در اسلیو معده که با روش لاپاراسکوپی و تحت بیهوشی عمومی انجام می شود، جراح لاغری بخش بزرگی (حدود 80 درصد) از معده بیمار را بر می دارد و یک بخش کوچک لوله مانند از معده باقی می ماند. بعد از عمل اسلیو به دلیل کم شدن حجم معده، بیمار نمی تواند غذای زیادی مصرف کند. همچنین با حذف بخشی از معده، ترشح هورمون اشتها کم می‌ شود و اشتهای بیمار کاهش می یابد. در این شرایط و با کاهش کالری دریافتی، کاهش وزن تدریجی در بیمار رخ می دهد.

جراحی لاغری بای پس معده

عمل بای پس معده، تحت بیهوشی عمومی و با روش لاپاراسکوپی انجام می شود. در حین این جراحی، قسمتی از دستگاه گوارش مانند بخش بزرگی از معده، دوازدهه و کمی از روده کوچک از مسیر گوارش غذا حذف می شوند. با حذف قسمتی از دستگاه گوارش در عمل بای پس معده، حجم غذای مصرفی کاهش می ‌یابد و از طرفی مسیر عبور غذا کوتاه شده و غذا مستقیم وارد روده کوچک می شود و فرایند جذب غذا نیز کم خواهد شد. در نتیجه این فرآیندها کاهش وزن اتفاق می افتد و فرد روز به روز به تناسب اندام و لاغری مورد نظر خود نزدیک تر می شود.

متخصص ارتودنسی یا ارتودنتیست کیست؟

 

یکی از رشته های تخصصی دندانپزشکی که به اصلاح ناهنجاری های دهان و دندان می پردازد، ارتودنسی دندان می باشد. ارتودنسی یک کلمه انگلیسی می باشد که در فارسی ارتو به معنای راست و مشتق دنسی یعنی دوس، به معنای دندان می باشد. درمان ارتودنسی مانند تمام رشته های پزشکی، به کسب دانش، مهارت و تخصص نیاز دارد. ارتودنتیست یا متخصص ارتودنسی، در دانشگاه های معتبر، توانایی و تخصص لازم را برای درمان ناهنجاری های فک و صورت به دست می آورد. بنابراین دندانپزشک عمومی، برای اینکه بتواند دانشنامه تخصصی ارتودنسی را کسب کند، باید بعد از گذراندن دوره 6 ساله دندانپزشکی عمومی، یک دوره حدود 4 ساله برای تخصص ارتودنسی را سپری نماید. برای دریافت این تخصص، دندانپزشک عمومی باید در یک کنکور سخت و پر رقابت شرکت کند تا بتواند به دوره تخصص ارتودنسی راه یابد. در ادامه این مقاله آگاهی لازم را در این زمینه به شما خواهیم داد.

ارتودنتیست کیست؟

ارتودنتسیت بعد از طی کردن دوره 6 ساله دندانپزشک عمومی، با گذراندن دوره 4 ساله دیگری، دانش و مهارت کافی را برای درمان انواع ناهنجاری های فک و صورت کسب می کند. در واقع این متخصص بعد از اتمام دوره، در برنامه های بازآموزی حرفه ای شرکت کرده تا با تکنیک ها و مباحث جدید آشنا شود و تخصص خود را با علوم روز حفظ کند. توجه داشته باشید که همه متخصصین ارتودنسی، دندانپزشک می باشند، در حالی که تنها حدود 2 درصد از دندانپزشکان در ایران دارای تخصص ارتودنسی هستند.

تفاوت دندانپزشک عمومی و متخصص ارتودنسی

در صورتی که دندانپزشک عمومی دوره تخصصی ارتودنسی را طی نکرده باشد، دانش و آگاهی لازم را برای درمان بیماران ارتودنسی ندارد. البته باید این را بدانید که دندانپزشک عمومی، در ارتباط با درمان های ساده ارتودنسی و درمان های پیشگیری آن، دانش و اطلاعات لازم را دارد، اما توانایی لازم را برای درمان های پیچیده و تخصصی ارتودنسی ندارد.

روش تشخیص دندانپزشک متخصص ارتودنسی

وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی به متخصصین ارتودنسی اجازه درج کلمه متخصص، در مهر طبابت و روی کارت ویزیت را می دهد. بنابراین برای اینکه بتوانید متخصص ارتودنسی را تشخیص دهید، می توانید کلمه متخصص را روی کارت ویزیت و در مهر طباطت جست و جو کنید و همچنین با جست و جو در سایت نظام پزشکی کل کشور، تخصص دندانپزشک مورد نظر خود را بررسی کنید.

علل مراجعه به متخصص ارتودنسی

داشتن دندان هایی کج و نامرتب علاوه بر اینکه زیبایی چهره و دندان ها را تحت تاثیر قرار می دهد، می تواند سلامت دهان و دندان را به خطر بیندازد. از جمله مشکلاتی که برای درمان آن ها باید مراجعه به متخصص ارتودنسی داشته باشید، عبارتند از:

·         وجود فاصله بین دندان ها

·         کج و نامرتب بودن دندان ها

·         عدم توازن و هماهنگی میان فک و دندان ها

·         ناهماهنگی فک ها

·         وجود مشکلاتی در جویدن غذا

·         اختلالات گیجگاهی فکی

در صورتی که هر یک از این مشکلات را داشتید، بهتر است هر چه سریع تر برای درمان به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.

چگونه بهترین متخصص ارتودنسی را پیدا کنیم؟

امروزه با پیشرفت تکنولوژی پیدا کردن بهترین متخصص ارتودنسی کار سختی نیست؛ تنها کافی است، گول تبلیغات زرد برخی از وب سایت ها و پیج ها را نخورید و با دقت پزشک خود را انتخاب کنید. اگر به دنبال بهترین متخصص ارتودنسی هستید، قبل از هر چیز یک کاغذ و خودکار بردارید و ما با همراه باشید:

 

پرس و جو از اطرافیان: بهترین مرجع برای پیدا کردن یک متخصص ارتودنسی خوب می تواند اطرافیان شما باشد. کمی فکر کنید و اگر در بین اطرافیان و دوستانتان کسی این درمان را انجام داده است با وی تماس بگیرید و درباره نحوه درمان و همچنین تخصص و مهارت پزشکشان سوال کنید. در صورتی که دوستان شما از پزشکشان رضایت داشتند بدون هیچ شک و تردیدی آن پزشک را به عنوان متخصص ارتودنسی خود انتخاب کنید.

جستجو در گوگل: گوگل کار ما را در بسیاری از امور راحت تر کرده است. با جستجو کردن عباراتی مثل “بهترین متخصص ارتودنسی در شمال تهران”، “بهترین متخصص ارتودنسی در غرب تهران”، “بهترین متخصص ارتودنسی در کرج” و… می توانید لیستی از متخصصین ارتودنسی شهر و منطقه خود را پیدا کنید.

 

ارتودنسی متحرک چیست و شامل چه نوع هایی می شود؟

ارتودنسی دندان روشی برای برطرف کردن مشکلات و ناهنجاری های فک و دندان ها و همینطور یکدست کردن آنها است که باعث بهبود ظاهر صوذت و لبخند فرد می شود. با درمان ارتودنسی، دندان هایی که در جای نامناسبی قرار دارند و فاصله زیادی در بینشان وجود دارد، به کمک بریس های ارتودنسی اصلاح می شوند. با اتصال دستگاهای ارتودنسی و ایجاد فشار مناسب به دندان های کج، بعد از یک مدت یکدست خواهند شد.

ارتودنسی دندان در حالت کلی به دو دوسته ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک تقسیم بندی می شود که در ادامه قصد داریم به معرفی نوع متحرک این درمان بپردازیم.

ارتودنسی متحرک دندان چیست؟

در این نوع از درمان ارتودنسی همانطور که از نامش پیداست، دستگاه ارتودنسی را می توان در ساعاتی از شبانه روز و با اختیار خود بیمار از دهان خارج کرد. اما لازم به ذکر است که حداکثر زمانی که می توان این پلاک ها را از دهان خارج کرد 2 ساعت است زیرا بیشتر از این زمان، درمان دچار مشکل می شود. انواع ارتودنسی متحرک شامل موارد زیر می شود:

پلاک نامرئی یا اینویزیلاین

این مدل ارتودنسی متحرک، پلاک هایی بی رنگ و از جنس پلاستیک شفاف هستند و به آنها ارتودنسی نامرئی گفته می شود. در طی این نوع درمان که رایج ترین درمان متحرک ارتودنسی نیز است، پلاک هایی به بیمار داده می شود و بیمار هر دو هفته یکبار باید پلاک ها را با شماره بعدی خود جا به جا کند.

پلاک متحرک با فنر زد

اگر یک یا چند دندان جلوی شما عقب باشد، با کمک این پلاک متحرک می توان آن ها اصلاح کرد و زیبایی را به دندان های خود اضافه کرد.

پلاک فانکشنال

اگر فک بالای شما جلو و فک پایین شما عقب باشد، با کمک این پلاک می توان فک بالا را به عقب و فک پایین را به جلو هدایت کرد. در این درمان، پلاک در بین دندان ها قرار می گیرد.

پلاک ریتینر یا نگهدارنده ارتودنسی

بعد از تمام شدن دوره درمان ارتودنسی، استفاده از ریتینرها برای ثابت نگه داشتن دندان ها و جلوگیری از بازگشت آنها به حالت اولیه استفاده می شود.

درمان ارتودنسی متحرک چقدر طول می کشد؟

یک خبر خوب این است که زمان درمان ارتودنسی متحرک، کمتر از مدت زمان ارتودنسی ثابت است. البته مدت زمان دقیق ارتودنسی متحرک بستگی به نوع ناهنجاری و بدفرمی، شلوغی دندان ها، مشکلات دندان ها و شیب فک و ... دارد.

متخصص ارتودنسی دندان به چه کسی گفته میشود؟

 

بسیاری از مردم دندانپزشک و متخصص ارتودنسی با هم اشتباه می‌گیرند و گاهی اوقات نیز آن‌ها را یکی می‌دانند. اما این یک تصور اشتباه است. این دو حرفه شاید شباهت‌های زیادی به هم داشته باشند. اما با هم متفاوت هستند. درمان ارتودنسی یک تخصص خاص در مراقب و درمان دندان است. این تخصص انواع خاصی از مشکلات و اختلالات دندان را درمان می‌کند. شما ممکن است هیچوقت نیاز نداشته باشید که یک متخصص ارتودنسی خوب را ببینید. با این حال اگر روزی به یک دکتر ارتودنسی خوب  در شهر خود نیاز پیدا کردید  ( مثلا بهترین متخصص ارتودنسی در کرج ) بهتر است اطلاعاتی درباره آن بدانید.

متخصص ارتودنسی کیست؟

بسیاری از افراد تصور می کنند که بهترین جراح دندانپزشک می تواند بهترین متخصص ارتودنسی هم باشد؛ در حالی که این تصور کاملا اشتباه است. چرا که ارتودنسی در واقع یکی از تخصص های دندانپزشکی است و پزشکی که این خدمات را ارائه می دهد باید متخصص ارتودنسی یا ارتودنتیست باشد.

متخصص ارتودنسی پس از دوره دندانپزشکی عمومی حدود ۳ الی ۴ سال نیز دوره تخصص ارتودنسی را پشت سر می گذارد و به طور تخصصی با ناهنجاری های دهان و دندانی و روش های درمان آن آشنا می شود. بنابراین اگر برای مثال ساکن غرب پایتخت هستید و نیاز به درمان ارتودنسی دندان دارید باید به دنبال بهترین متخصص ارتودنسی در غرب تهران باشید نه بهترین دندانپزشک در غرب تهران.

متخصصین ارتودنسی پس از معاینات لازم از میان روش های متنوع ارتودنسی که شامل ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک می شود بهترین روش درمانی را با توجه به شدت ناهنجاری و سن برای شما انتخاب می کند.

بهترین متخصص ارتودنسی دندان چه کارهایی انجام می دهد؟

سعی و تلاش بهترین متخصص ارتودنسی دندان  رفع مشکلات دندان و دهان بیمار خود است. چند نمونه از کارهای عمومی دکتر ارتدونسی خوب به صورت زیر است:

·         بستن شکاف‌ها و فواصل گسترده بین دندان‌ها

·         هماهنگ کردن و هم‌راستا کردن دندان‌ها

·         صاف کردن دندان‌های کج شده

·         بهبود گفتار یا توانایی جویدن

·         تقویت سلامت دراز مدت لثه‌ها و دندان‌ها

·         جلوگیری از سایش بیش از حد، طولانی مدت و یا آسیب دیدن دندان

درمان ارتودنسی می‌تواند ظاهر دندان‌ها را بهبود بخشد. اما در بعضی موارد همچنین می‌تواند باعث بهبود عملکرد جویدن و گفتار و کمک به محافظت از دندان‌ها شود.

اقدامات تشخیصی انجام شده توسط بهترین متتخصص ارتودنسی دندان

متخصص ارتودنسی خوب وضعیت دندان‌های فرد را ارزیابی می‌کند و پیش بینی می‌کند که اگر درمان روی مشکلات صورت نگیرد وضعیت آینده دندان و مشکل به چه صورت خواهد شد. دکتر ارتودنسی جهت اطمینان از نوع مشکل و ناهماهنگی در دهان و دندان باید یکسری اقدامات انجام دهد. ارزیابی جهت تشخیص بهتر ناهماهنگی شامل موارد زیر خواهد بود:

·         گرفتن تاریخچه پزشکی کامل دندانپزشکی

·         انجام معاینه بالینی

·         گرفتن اشعه ایکس از دندان ها و فک ها

·         ساخت مدل های گچ دندان

در مرحله بعد بهترین دکتر ارتودنسی در مورد طرح درمان تصمیم خواهد گرفت.

بهترین راهکارهای ساخت سیکس پک چیست؟

 

سیکس پک یا همان شکم شش تکه در بین بدنسازان، طرفداران زیادی پیدا کرده است. گروهی از عضلات دوتایی مانند عضلات راست شکمی، به صورت عمودی در طرفین دیواره جلویی شکم قرار دارند. هنگامی که این عضلات به قدر کافی پرورش یابند، برجسته شده و در صورت نبودن چربی اضافه ای در زیر پوست آن ناحیه، به صورت شش تکه در قسمت شکم و بالای شکم دیده می شود.

بهترین تمرینات ورزشی برای ساخت سیکس پک

·         تمرینات کاردیو و ورزش هوازی

·         پلانک

·         دراز نشست

·         حرکات شکمی با دمبل

برنامه غذایی بدنسازی برای سیکس پک

برای ساخت سیکس پک و شکم عضله ای، باید ورزش و رژیم غذایی مناسب را در کنار یکدیگر داشت. در ادامه به معرفی نکاتی درباره یک برنامه غذایی مناسب برای ساخت سیکس پک می پردازیم.

مصرف منابع پروتئین فراوان

طبق مطالعات انجام شده مصرف پروتئین از طریق القای احساس سیری بیشتر و کنترل اشتها، باعث کاهش وزن افراد و افزایش رشد عضلات شده است. این مطالعات نشان داده است که تنها با افزایش 15 درصدی مصرف پروتئین، افراد کالری کمتری مصرف کرده و دچار کاهش وزن و چربی بیشتری شده اند.

همچنین مصرف پروتئین بعد از ورزش، باعث ریکاوری عضلات و همینطور بازیابی و بازسازی بافت های عضلانی می شود. مواد پروتئینی برتر برای مصرف شامل موارد زیر می شود:

·         مرغ

·         تخم مرغ

·         گوشت

·         لبنیات

·         حبوبات

·         آجیل

مصرف کافی کربوهیدرات های پیچیده سالم

خیلی از افراد فکر میکنند برای کاهش چربی بدن، مصرف کربوهیدرات ها ممنوع است. این در حالی است که کربوهیدرات ها به خصوص انواع پیچیده آن در دوران بدنسازی افراد نقش بسیار مهمی دارند. غلات سرشار از فیبر و کربوهیدرات های سالم هستند که برای عضلات شما مانند سوخت عمل می کنند. بهترین کربوهیدرات ها برای قرار گرفتن در رژیم غذایی شما، انواع ماکارونی، نان سبوس دار و همینطور برنج قهوه ای هستند.

مصرف فراوان فیبر در مواد غذایی

وارد کردن خوراکی های غنی از فیبر به رژیم غذایی فرد، یکی از ساده ترین و مفیدترین روش ها برای کاهش وزن و ایجاد شکم شش تکه است. اما بیان کردن اصطلاح کاهش وزن به این معنا نیست که داشتن سیکس پک برای افراد لاغر امکان پذیر نیست. بلکه افراد لاغر هم می توانند برای داشتن یک شکم عضلانی، این نکات تغذیه ای را انجام دهند.

مصرف فیبر باعث ایجاد احساس سیری طولانی می شود. نتایج تحقیقات انجام شده درباره این موضوع نشان داده است که افزایش 14 گرم فیبر در روز، باعث کاهش کالری دریافتی به میزان 10 درصد می شود. میوه ها، غلات کامل، آجیل ها و دیگر غذاهای سیرکننده، نمونه هایی از منابع کافی فیبر هستند.

انواع مختلف جراحی لاغری را بشناسید

 

چربی‌های اضافی که با سخت‌گیرانه‌ترین رژیم‌های لاغری و سخت‌ترین ورزش‌ها نیز از بین نمی‌رود، مشکل مشترک بسیاری از ما است که باعث روی آوردن به جراحی لاغری می‌شود. این چربی‌های اضافی چه شکم برجسته‌ی مادری باشد که به تازگی زایمان کرده است، چه چربی‌های مقاومی باشد که دور ران جمع شده است و چه چربی‌هایی که روی پهلو و پشت بدن انباشته شده است، از بین بردن دائمی این چربی‌های اضافی و لاغری موضعی دشوار خواهد بود.

سال‌ها است که جراحی‌های لاغری محبوب‌ترین و موثرترین درمان‌ زیبایی به شمار می‌رود. عمل جراحی لاغری درمانی ایمن و موثر برای رفع دائمی چربی‌ها و خلق اندامی خوش‌تراش و متناسب است.

جراحی لاغری برای چه افرادی مناسب است؟

با انجام جراحی لاغری می‌توان شکل ناحیه‌هایی از بدن را تغییر داد که رژیم لاغری و ورزش کردن برای لاغری موضعی آنها مفید نبوده است. اگر در پهلو، ران یا دیگر نقاط بدن چربی اضافی دارید، ممکن است این چاقی موضعی علت ژنتیکی داشته باشد و شکل طبیعی بدن‌تان این‌طور باشد؛ در چنین حالتی پرهیز غذایی و فعالیت بدنی کمکی به تناسب اندام نمی‌کند. در این شرایط جراحی لاغری به کمک شما می‌آید تا سلول‌های چربی را برای همیشه از بین برید و از داشتن اندامی متناسب لذت ببرید.

انواع جراحی های لاغری

·         لیپوساکشن

·         جراحی زیبایی شکم

·         جراحی بای‌پس معده

·         ...

جراحی اسلیو معده

در این عمل جراحی بر خلاف بای پس معده تنها تغییراتی در معده ایجاد می‌شود. جراحان حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد از معده را خارج می‌کنند و تنها قسمت کوچکی از معده باقی خواهد ماند.

این عمل جراحی ایمن‌تر از انواع دیگر است و عوارض کمتری برای بیماران ایجاد می‌کند.

اسلیو معده برای این دسته از افراد مناسب است:

افرادی که چندین عمل جراحی شکم انجام داده‌اند

تغییر مسیر دستگاه گوارش و عمل بر روده کوچک زمانی که بافت اسکار شدیدی وجود داشته باشد، غیر ممکن است. در اسلیو معده تنها قسمت بالای شکم عمل می‌شود که معمولا کمتر تحت بافت‌های اسکار قرار می‌گیرد.

بیماران پرخطر

اسلیو معده برای بیماران روند آسان‌تری دارد و همچنین زمان بیهوشی و روند بهبودی کوتاه‌تر است. بیماران پرخطر شامل افراد با بیماری شدید قلبی یا مشکلات ریوی می‌شود.

افرادی که داروهای خاصی مصرف می‌کنند

از آنجایی که بای پس معده ممکن است بر نحوه جذب و واکنش بدن شما به داروها تاثیر بگذارد، در صورتی که فردی مبتلا به افسردگی یا اضطراب شدید باشد و نیاز به مصرف دارو داشته باشد، اسلیو معده برای او در نظر گرفته می‌شود تا بر نحوه جذب دارو تاثیری نداشته باشد.

در نهایت جراحی لاغری مناسب شما بسته به اینکه چه شرایطی دارید، از سوی پزشک انتخاب می‌شود. همانطور که گفتیم هر یک از آنها دارای فواید و مضراتی هستند که با توجه به شرایط هر فرد انتخاب می‌شود تا بهترین نتیجه و کمترین عوارض را به همراه داشته باشد.

 

در انتها باید بگوییم که اگر قصد کاهش وزن دارید، در ابتدا باید راهکارهای ساده و تغییر سبک زندگی را دستور کار خود قرار دهید، در صورتی که نتیجه موفقیت آمیزی حاصل نشد، می‌توانید با مراجعه به متخصص جراح لاغری، عمل مناسب خود را انجام دهید و به وزن دلخواه برسید.

صفحه قبل 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 صفحه بعد