x تبلیغات
ایران ما است

تاثیر جراحی لاغری در کیفیت زندگی

 

روش‌های مختلفی برای عمل لاغری وجود دارد. اگر شما هم نگران بازگشت چاقی بعد از جراحی لاغری هستید در این مقاله، با بهترین عمل لاغری بدون بازگشت با توصیه دکتر موسوی نائینی آشنا می‌شوید. بهترین عمل لاغری چیست؟

امروزه با توجه با بالا رفتن وزن افراد، بسیاری روی به عمل لاغری می‌ آورند. شاید شما هم شنیده باشید که راز داشتن یک اندام خوب، خوش فرم و ورزیده، داشتن رژیم غذایی سالم، خواب مناسب و ورزش کردن است. اما حقیقت ماجرا در این است که، ژنتیک بیشترین تاثیر را در این مورد ایفا می ‌کند. لازم به ذکر است، حتی اگر شما درست ‎‌ترین روش ‌ها را برای نگهداشتن وزن ایده‌ آلتان انجام دهید، ممکن است در مواقعی دچار شکست شوید.

انواع عمل لاغری

در ادامه انواع عمل لاغری را برای شما نام خواهیم برد :

عمل لاغری به روش اسلیو معده

یکی از بهترین روش هایی که برای کاهش وزن به کار می رود عمل اسلیو معده است . در این عمل قسمتی از معده جدا می شود اما این نکته که چه قسمتی جدا می شود و حجم قسمت جدا شده چقدر است اهمیت زیادی دارد .این عمل برای افرادی که ریزه خواری زیادی دارند و وزن های بالایی یعنی بین (۱۵۰ تا ۲۰۰ )کیلو  دارند توصیه می شود. این اشخاص معمولا در معرض بیماری هایی مانند دیابت هستند .

ترشح آنزیم گرلین در معده سبب می شود تا فرد احساس گرسنگی کند .در این عمل ۸۰ درصد از حجم معده و این آنزیم نیز جدا می شود . بعد از این عمل فرد دیگر احساس گرسنگی نمی کند بنابراین به مرور زمان حجم غذایی که در طول روز مصرف می کند به شدت کاهش می یابد .

اگر پزشک برای انجام این عمل مهارت نداشته باشد می تواند باعث آسیب دیدن بافت های درونی بدن مانند طحال شود،بنابراین برای انجام این عمل پزشکی متخصص را انتخاب کنید .

عمل لاغری با پلیکاسیون معده

عمل لاغری پلیکاسیون معده با بیهوشی عمومی انجام می شود . در این عمل دکتر طول معده را مانند دامن به شکل پلیسه در می آورد تا فضای معده کوچک شود . وقتی معده کوچک شود شخص نمی تواند حجم زیادی غذا مصرف کند . در این روش چون هیچ قسمتی از بدن برداشته نمی شود می توان بعد از به نتیجه رسیدن و لاغر شدن معده را به شکل اول بازگرداند . این جراحی برای اشخاصی که بین ۳۰ تا ۴۰ کیلوگرم وزن دارند و ضریب چربی آن ها بین ۳۰ تا ۴۰ است مناسب می باشد .

جراحی بای پس معده

یکی از پرکاربرد ترین روش های عمل لاغری جراحی بای پس معده است . در این عمل حدود ۸۰ درصد از حجم معده بریده می شود .هم چنین قسمت ابتدایی روده هم بریده می شود. با این کار مقدار غذای ورودی به معده شخص به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند .دل درد و اسهال از شایع ترین عوارض این عمل است که پس از مدتی به طور کلی از بین خواهد رفت . با رعایت نکاتی مانند انتخاب پزشک متخصص می توان عوارض این عمل را به حداقل رساند .

جراحی ابدومینوپلاستی

عمل لاغری ابدومینوپلاستی یک مدل جراحی پلاستیک است که به وسیله ی آن چربی و پوست اضافی ناحیه شکم حذف شده و عضلات قسمت شکم تنگ و صاف می شود .برای انجام این جراحی فرد را بیهوش می کنند سپس در قسمت هایی که برای لاغری مشخص شده است ۲ برش ایجاد می شود .

محاسبه bmi ، قد و وزن مناسب و وزن آیده آل

 

محاسبه bmi به ما نشان می دهد که نسبت قد و وزن مناسب است یا نه؟ بعد از محاسبه bmi توسط فرم زیر، می توانید نتیجه گیری خوبی در رابطه با محاسبه قد و وزن مناسب و وزن ایده آل خود، داشته باشید. اگر bmi شما کمتر از 18.5 بود، یعنی نسبت وزن به قد شما، کم است و شما احتمالا مشکل کمبود وزن دارید. اگر bmi شما بین عدد 18.5 تا 24.9 بود، یعنی شما در قد و وزن مناسب هستید. اگر bmi شما بین عدد 25 تا 29.9 بود، یعنی شما دارای اضافه وزن هستید. اگر bmi شما بیشتر از 30 بود، یعنی شما چاق هستید و باید فکری برای کاهش وزن خود و رسیدن به تناسب قد و وزن بکنید.

هر عدد BMI نشان دهنده چه چیزی است؟

برای اکثر بزرگسالان BMI ایده آل بین ۱۸.۵ تا ۲۴.۵ تعریف شده است.

برای کودکان و نوجوانان که بین ۲ تا ۱۸ سال هستند، سن و جنسیت نیز علاوه بر قد و وزن در محاسبه شاخص توده بدنی دخیل می باشند.

اگر BMI:

·         زیر ۱۸.۵ باشد، شخص دچار کاهش وزن است.

·         بین ۱۸.۵ و ۲۴.۹ باشد، شخص در بازه ی وزن سالم به سر می برد.

·         بین ۲۵ و ۲۹.۹ باشد، شخص اضافه وزن دارد.

·         بین ۳۰ و ۳۹.۹ باشد، شخص از چاقی مفرط رنج می برد.

فرمول محاسبه شاخص توده بدنی یا شاخص توده بدنی عبارت است از تقسیم وزن (کیلوگرم) بر قد (متر) به توان ۲. این شاخص تنها نشان دهنده سطح چربی بدن بوده و قادر به تشخیص میزان سلامت یا چاقی فرد نمی باشد. البته این روش قطعی نیست و معایبی نیز دارد. مثلا به استخوان بندی و میزان عضله های فرد در این روش اهمیتی داده نمی شود، در حالی که همانطور که می دانیم ممکن است یک کیلوگرم عضله و یک کیلوگرم چربی وزن یکسانی داشته باشند، اما حجم عضله کمتر و چگالی آن بیش از چربی است.

پیامدهای افزایش وزن در بزرگسالان

افراد دارای اضافه وزن و چاقی در معرض خطربیشتری برای بیماری های زیرهستند:

·         بیماری عروق کرونر

·         اختلال در چربی های خون یا  دیس لیپیدمی

·         دیابت نوع 2

·         بیماری کیسه صفرا

·         فشار خون

·         آرتروز

·         آپنه خواب

·         سکته

·         ناباروری

·         حداقل 10 سرطان ، از جمله سرطان آندومتر ، پستان و روده بزرگ

·         لیپوماتوز اپیدورال

·         دیسک کمر و کمر درد

·         دیسک گردن و گردن درد

·         بیماریها و ساییدگی زانو

·         بیماریها و ساییدگی مفصل ران

نحوه  اندازه گیری BMI

اگر میخواهید میزان شاخص یا عدد توده بدنی خود را به صورت دستی اندازه گیری کنید فرمولی وجود دارد که می توانید برحسب آن این کار را انجام دهید. این مقیاس تقریبا دقیق می باشد و تنها به دو متغیر وزن و قد شما بستگی دارد. البته برای دقت بیشتر می‌توانیم سن و جنسیت را نیز در محاسبات لحاظ کنیم ولی با توجه به اینکه همین فرمول نیز دقت بالایی دارد، میتوانیم از دو متغیر سن و جنسیت چشم پوشی کنیم.

فرمول محاسبه

فرمول محاسبه شاخص حجم بدن ساده است و همانطور که گفته شد تنها به اعداد قد و وزن شما نیاز است.

فرمول اندازه گیری bmi

عدد حجم توده بدن = (وزن بر حسب کیلوگرم) تقسیم بر (قد بر حسب متر به توان ۲)

 

نقش متخصص ارتودنسی در هزینه های درمان به چه صورت است؟

 

امروزه بیش از پیش افراد برای درمان مشکلات و ناهنجاری های دندانی و فکین و همینطور بهبود طرح لبخند خود به ارتودنسی دندان روی آورده اند. با این حال، یکی از مهمترین عواملی که ممکن است تصمیم شما در خصوص انجام ارتودنسی و یا عدم انجام آن را تحت تاثیر قرار دهد، هزینه‌ ارتودنسی است. در نگاه اول ممکن است هزینه درمان با ارتودنسی بالا به نظر برسد و افراد را نسبت به انجام آن مردد کند. اما با توجه به فواید و مزایای فراوان آن و عدم وجود عوارض جدی، قیمت ارتودنسی به هیچ وجه زیاد و اغراق شده نیست.

این درمان می تواند در بلند مدت به شما کمک کند تا از درمان های دیگر و هزینه های آینده خود صرفه جویی کنید. برای مثال، دندان ‌های نامنظم یا دندان‌ های که به طور نامناسب کنار یکدیگر قرار گرفته‌ اند و یا ناهنجاری‌ های فک که نیاز به سیم‌ کشی دارند، اگر به موقع و با روش مناسب توسط متخصص ارتودنسی تصحیح نشوند، ممکن است در آینده به پوسیدگی دندان‌ ها و از دست دادن تعداد بیشتری از آنها منجر شوند.

متخصص ارتودنسی در هزینه درمان ارتودنسی چه نقشی دارد؟

به گفته متخصصان ارتودنسی، چون هر بیمار ویژگی ها و شرایط دندانی منحصر به فرد و خاص خود را دارد، نمی توان هزینه دقیق ارتودنسی بیمار را بدون مشاوره و ویزیت اعلام کرد. هزینه ارتودنسی به عوامل مختلفی مانند سن بیمار، نوع و شدت ناهنجاری، نوع درمان انتخابی، تخصص ارتودنتیست، طول درمان و موقعیت فیزیکی مطب بستگی دارد.

نقش متخصص ارتودنسی در هزینه‌ های درمان بسیار مهم و تاثیرگذار است. این نقش به صورت‌ های زیر تاثیر خود را می گذارد:

تشخیص دقیق

متخصص ارتودنسی با ارزیابی دقیق و شناخت عمیق از وضعیت دندان‌ ها و فک‌ ها، مشکلات و نیازهای هر بیمار را شناسایی می ‌کند. این تشخیص دقیق به انتخاب نوع درمان مناسب و برآورد دقیق ‌تر هزینه‌ ها کمک می ‌کند.

طول درمان

متخصصان ارتودنسی بر اساس مشکلات و نیازهای هر بیمار، برنامه درمانی مناسب را تدوین می ‌کنند. این برنامه شامل انتخاب نوع ارتودنسی، مدت زمان درمان و نیاز به لوازم اضافی است که تاثیر مستقیمی در هزینه‌ ها دارد. به طور کلی، متخصصان ارتودنسی با تخصص و تجربه خود، به بیماران کمک می ‌کنند تا با درک دقیق ‌تری از نیازها و گزینه‌ های موجود، تصمیمات مناسبی در خصوص انتخاب و مدیریت هزینه‌ های درمان ارتودنسی بگیرند.

نوع درمان انتخابی

براکت ‌ها در انواع مختلفی وجود دارند و تفاوت‌ هایی در روش استفاده، نوع و هزینه آنها وجود دارد. به طور مثال هزینه ارتودنسی ثابت فلزی سنتی با براکت های سرامیکی، براکت های لینگوال، ارتودنسی نامرئی متحرک و یا همان اینوزیلاین متفاوت خواهد بود.

کالری میوه های مختلف؛ بهترین میوه های کم کالری

به دلیل اینکه میوه ها سرشار از مواد مغذی مفیدی مثل انواع ویتامین ها، فیبر، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند، مصرف میوه ها جزء جدا نشدنی هر نوع رژیم غذایی است و نقش بسزایی در تامین کالری روزانه بدن دارند. اما کالری چیست؟ کالری واحد اندازه گیری میزان انرژی مواد غذایی و خوراکی است. به طور کلی باید گفت که کالری دریافتی در بدن صرف سوخت و ساز بدن (متابولیسم بدن) می شود.

کالری انواع میوه های فصلی

میوه ها میزان کالری متفاوتی با یکدگیر دارند و در صورتی که کالری انواع میوه های فصلی را بدانید، می توانید برای رژیم لاغری و همینطور چاقی خود انتخاب های بهتر و هوشمندانه تری داشته باشید. در ادامه میزان کالری انواع میوه های فصلی مختلف را برایتان شرح داده ایم. البته باید به این نکته توجه داشته باشید، کالری انواع میوه ها را نمی توان به طور دقیق مشخص کرد چرا که کالری انواع میوه ها با توجه به شرایط کشت، آب و هوا، نوع خاک و … می تواند متفاوت باشد.

·         زردآلو: 48

·         توت فرنگی: 50

·         گیلاس: 50

·         گوجه سبز: 30

·         طالبی: 34

·         موز: 90

·         انبه: 60

·         انار: 83

·         کیوی: 61

·         نارنگی: 53

·         سیب: 52

·         آناناس: 50

·         پرتقال: 47

بهترین میوه های کم کالری برای لاغری

میوه های کم کالری جزء بهترین میان وعده های رژیمی هستند که سرشار از انواع ویتامین ها، فیبر و سایر مواد مغذی هستند. از آنجا که اکثر میوه ها کالری کم و در عین حال فیبر زیادی دارند، پایه ثابت انواع رژیم های لاغری هستند. شایان ذکر است که خوردن میوه ها علاوه بر کاهش وزن و لاغری  خطر ابتلا به بیماری های مختلف مانند دیابت، بیماری های قلبی-عروقی، فشار خون بالا و … را کاهش می دهد.

گریپ فورت

هر 100 گرم گریپ فروت تقریبا 42 کالری انرژی دارد و سرشاز از ویتامین A و C است. میوه گریپ فروت در کاهش فشار خون و همینطور سکته قلبی بسیار تاثیرگذار است. لازم به ذکر است که مصرف گریپ فروت در اکثر رژیم های لاغری مانند یکی از انواع رژیم تخم مرغ که نوعی رژیم لاغری سریع است توصیه می شود.

کیوی

کیوی یکی دیگر از میوه های کم کالری است که بسیار مغذی است و برای سلامتی بسیار مفید است. یک عدد کیوی حدود 61 کالری انرژی دارد و می توانید از آن در رژیم غذایی لاغری استفاده کنید.

پرتقال

کالری پرتقال حدود 47 است و سرشار از ویتامین سی و فیبر است. مصرف پرتقال علاوه بر افزایش سیستم ایمنی بدن به کاهش وزن هم کمک شایانی می کند.

منبع: sira.fit

ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف چه مزایایی دارد؟

بسیاری از افراد، با وجود نیاز به درمان ارتودنسی و حتی تمایل به انجام آن، اقدام به شروع درمان نمی ‌کنند. این اتفاق به دلایل مختلفی می افتد که یکی از مهم ترین آنها ترسیدن از نمایان شدن سیم کشی ارتودنسی بر روی دندان هایشان است. زیرا می ترسند دیگران آنها را به دلیل داشتن براکت‌ های فلزی، زشت ببینند.

علاوه بر این، افراد در مواقع مهم مانند سمینارها یا مصاحبه‌ های شغلی، ممکن است نتوانند به خوبی کلمات را ادا کنند که این مسئله به خودی خود می‌ تواند تاثیرات منفی داشته باشد. برای حل این مشکل، با پیشرفت علم دندانپزشکی در شاخه ارتودنسی دندان، نوع جدیدی از درمان به نام ارتودنسی نامرئی به وجود آمده است. ارتودنسی نامرئی انواع مختلفی شامل ارتودنسی سرامیکی، ارتودنسی لینگوال و اینویزیلاین دارد که در رایج ترین نوع آن، از براکت ‌های فلزی استفاده نمی‌ شود و این یعنی دیگر نیازی نیست نگران سیم ‌کشی و براکت‌ های فلزی که به دندان ‌ها چسبیده اند باشید.

فواید ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف

درست است که هزینه ارتودنسی اینویزیلاین از انواع دیگر بیشتر است اما یکی از مهم ترین مزیت های ارتودنسی اینویزیلاین، حفظ زیبایی لبخند و همینطور دندانها است. وقتی از الاینر استفاده می ‌کنید، دیگران به راحتی نمی‌ توانند درمان ارتودنسی شما را مشاهده کنند، زیرا این پلاک کاملا شفاف است.

مزیت دیگر این درمان این است که پلاک های ارتودنسی به راحتی از دهان خارج شده و تمیز می شوند. در حالی که شستن و تمیز کردن سیم کشی دندان ها به این راحتی نیست.

مورد دیگری که جزو مهم ترین فواید این نوع ارتودنسی به حساب می آید این است که هیچ محدودیتی در انتخاب غذاها و خوراکی ‌ها نخواهید داشت، زیرا هنگام غذا خوردن پلاک را از دهان خارج کرده و پس از اتمام وعده غذایی، می توانید آن را دوباره استفاده کنید.

تغییرات در نوع ارتودنسی و تأثیر آن بر کاهش هزینه‌ های ارتودنسی

یک متخصص ارتودنسی با مهارت که در زمینه ارتودنسی دندان خدمات با کیفیتی ارائه می دهد، اعتقاد دارد که نوع ارتودنسی که برای شما انتخاب می ‌شود از مهم ‌ترین عوامل تاثیرگذار بر هزینه‌ های ارتودنسی به حساب می آید. هزینه‌ های ارتودنسی به عوامل متعددی وابسته است که بهتر است از آنها اطلاع داشته باشید. در اکثر موارد، هزینه‌ های ارتودنسی ثابت که مرتبط با براکت‌ های معمولی یا براکت‌ های رنگی است، تنها یک بخش کوچک از هزینه‌ کل ارتودنسی است. این در حالیست که نوع مواد استفاده شده در ارتودنسی تاثیر مستقیمی بر هزینه ‌ها دارد.

پروتز آلت تناسلی یا ایمپیلنت چیست ؟

 

یکی از اندام های مخصوص مردان که در برخی افراد و به دلایل مختلف دچار مشکل می شود، آلت تناسلی است. با توجه به کارکرد این عضو و تاثیر آن در زندگی جنسی مردان، درمان اختلالات آن امری مهم و ضروری است. یکی از اختلالات رایج این عضو که بیشتر مردان یک بار هم که شده به آن دچار می شوند، اختلال نعوظ است. در این مشکل، آلت جنسی به آمادگی لازم برای برقراری رابطه نمی رسد. همان طور که گفته شد، بیشتر مردان به دلایل مختلف یک بار یا بیشتر به این مشکل دچار می شوند. اما در برخی افراد مدت زمان ابتلا به این اختلال به قدری طولانی می شود که در روابط و زندگی زناشویی آن ها تاثیر منفی داشته و گاها حتی به جدایی فرد نیز منجر می شود.

در این شرایط درمان های مختلفی برای بیمار پیشنهاد می شود که در افرادی که وضعیت اختلال در آن ها مزمن است، بهترین درمان پروتز آلت تناسلی می باشد.

جراحی ایمپلنت آلت تناسلی مرد چیست؟

جراحی ایمپلنت آلت تناسلی قرار دادن پروتز در آلت تناسلی مرد است. پروتز باعث می شود که آلت تناسلی مرد بتواند به حالت راست درآید. اما عمل تاثیری در اندازه آلت ندارد. ایمپلنت نباید احساسی که در آلت تناسلی خود احساس می کنید را کاهش دهد. از سویی دیگر این گفته به معنای افزایش تحریک یا احساس نیست. جراحی ایمپلنت شامل بیهوشی عمومی یا موضعی و برشی بر روی آلت تناسلی است تا جراح بتواند دستگاه را وارد کند.

ایمپلنت های غیر بادی لوله های نیمه سخت هستند که می توانند به شکل دلخواه خم شوند. می توانید آلت تناسلی خود را برای دفع ادرار به سمت پایین خم کنید و یا آن را برای مقاربت جنسی در جای خود قرار دهید. برخی از پروتز ها سفتی بیشتری را برای آمیزش جنسی ایجاد می کنند. اگرچه سفتی بیشتر آلت برای آمیزش جنسی لذت بخش تر است ولی در شرایط عادی روز می تواند ناراحت کننده باشد.

مزایای ایمپلنت آلت

میزان رضایت بیماران: نرخ رضایت بیمارانی که از پروتز قابل باد شدن استفاده می کنند، 98 درصد است.

بالاتر بودن نرخ رضایت بیماران: بیمارانی که جراحی پروتز آلت انجام می دهند، راضی تر از بیمارانی هستند که درمان دارویی یا روش های دیگر را برای درمان اختلال نعوظ انتخاب کرده اند.

مشخص نبودن و جلب توجه نکردن پروتز: پروتز آلت در حالتی که آلت نرم است، به هیچ وجه مشخص نیست. حتی همسرتان هم متوجه نمی شود که پروتز در آلت کار گذاشته شده است، مگر آن که خودتان به او بگویید.

دوران بهبود بسیار کوتاه: مورد تمام بیماران مانند هم نیست، اما دوران نقاهت بعد از جراحی پروتز معمولاً چهار تا شش هفته است. بیماران بعد از بهبودی کامل می توانند دوباره از برقراری یک رابطه جنسی ارضاءکننده لذت ببرند.

مقرون به صرفه بودن: جراحی پروتز آلت در یک بازه زمانی ده ساله اقتصادی تر از دیگر روش های درمان خواهد بود.

پروتز آلت چند نوع دارد؟

آناتومی و ساختار بدن مردان با وجود شباهت زیاد در ساختار تفاوت هایی در شکل، اندازه و ... دارد. این تفاوت ها موجب می شود که در تولید ابزار پزشکی که برای درمان مشکلات مورد استفاده قرار می گیرند نیز تنوع داده شود. پروتز آلت یکی از این ابزارهاست که در انواع مختلف تولید می شود.

 

آیا بدون سیم کشی هم می توان ارتودنسی انجام داد؟

ارتودنسی دندان درمانی است که برای درمان مشکلات و ناهنجاری های فک و دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد. اما درمان با استفاده از سیم کشی دندانها برای خیلی از افراد ناخوشایند است. حتی هستند کسانی که به دلیل ظاهر نامناسب این سیم کشی ها، از انجام درمان ارتودنسی خود منصرف شده اند. اما روشی نوین در صنعت ارتدونسی به وجود آمده که این مشکل را حل کرده است و به آن ارتودنسی نامرئی گفته می شود.

ارتودنسی نامرئی چیست و چه مزایایی دارد

ارتودنسی نامرئی یا اینویزیلاین، یک روش پیشرفته در حوزه‌ دندانپزشکی است که به شما امکان می ‌دهد دندان ‌های خود را بدون نیاز به بریس ‌های سیمی ثابت بهبود دهید. این تکنیک جدید، با استفاده از پلاک های متحرک شفاف و مخصوصی که برای هر فرد به طور اختصاصی طراحی می شود، به منظم کردن دندانها می پردازد.

یکی از مزایای منحصر به فرد این روش، امکان متحرک بودن ابزارهای آن است. به عبارت دیگر، شما به راحتی می‌ توانید هنگام نیاز، آن را از دهان خود خارج کنید. این ویژگی بسیاری از افراد را جذب خود می ‌کند که در برخی موقعیت‌ های خاص نمی‌ خواهند براکت‌های ارتودنسی را در دهان داشته باشند. همچنین مول مدت درمان ارتودنسی با ارتودنسی اینویزیلاین به نسبت ارتودنسی ثابت کوتاه تر است زیرا از ارتودنسی نامرئی با پلاک های شفاف برای درمان مشکلات خفیف استفاده می شود.

به عبارت دیگر، ارتودنسی‌ ثابت سنتی عموما برای حل مشکلات دندانی پیچیده‌ تر مورد استفاده قرار می‌ گیرد، اما این روش متحرک به طور ویژه برای مواردی که نیاز به اصلاح های نسبتا ساده دارند، عالی عمل می‌ کند.

ارتودنسی نامرئی برای چه افرادی مناسب است؟

ارتودنسی بدون سیم به عنوان ارتودنسی نوجوانان و بزرگسالان شناخته شده است که با مشکلات دندانی جزئی یا متوسط مواجه هستند. این گروه افراد می ‌توانند از فواید و ویژگی ‌های این تکنیک پیشرفته بهره‌ مند شوند و در عین حال از زحمات و محدودیت‌ های مرتبط با بریس ‌های سیمی راحت شوند.

درمان با ارتودنسی بدون سیم به عنوان راهی برای حل مشکلات و عوارض دندانی زیر نیز به‌ کار می‌ رود:

·         مشکلات گاز گرفتن و فشار آوردن بر روی دندان ‌ها

·         شلوغی دندان‌ هایی که به‌ طور غیرطبیعی به یکدیگر نزدیک هستند و این شلوغی باعث تغییر موقعیت و تراز نامناسب آن‌ها شده است.

·         دندان‌ هایی که با یکدیگر فاصله‌ زیاد دارند.

·         افرادی که با دندان‌ های کج و نا منظم دست و پنجه نرم می‌ کنند.

درمان ناهنجاری های فکی بدون جراحی چگونه است؟

ناهنجاری های فک یکی از رایج ترین اختلالات است که افراد زیادی درگیر آن هستند و انواع مختلفی دارد. این ناهنجاری ها با 2 روش ارتودنسی دندان و جراحی فک قابل انجام است و انتخاب بهترین روش بین این روش ها، به شدت ناهنجاری و همچنین سن بیمار بستگی دارد.

درمان ناهنجاری فک بدون جراحی

ارتودنسی دندان با استفاده از دستگاه ها و روش های مختلف خود قادر است علاوه بر ناهنجاری های دندانی، مشکلات مربوط به فک را نیز بهبود ببخشد و یا کاملا درمان کند. یک متخصص ارتودنسی با تجربه و متبحر، با توجه به شرایط دندان های فرد، بهترین روش درمان ارتودنسی را به فرد پیشنهاد می دهد. روش های مختلف ارتودنسی که برای درمان مشکلات فکی مورد استفاده قرار می گیرند شامل ارتودنسی متحرک و ارتودنسی ثابت است.

ارتودنسی متحرک

در این روش همانطور که از نامش پیداست، از دستگاه های قابل تنظیم و متحرک برای اصلاح موقعیت دندان ‌ها و فکین استفاده می ‌شود. از آنجایی که ارتودنسی دندان یک پروسه طولانی مدت است و احتیاج است به مراجعات متععدی به کلینیک دندانپزشکی داشته باشید، بهتر است به کلینیکی مراجعه کنید در نزدیکی محل سکونت شماست. اگر در کرج زندگی می کنید مراجعه به متخصص ارتودنسی در کرج می تواند تصمیم بهتری باشد.

ارتودنسی ثابت

در این روش، دندان ها با استفاده از سیم و براکت های ارتودنسی در موقعیت صحیح خود قرار می گیرند. این روش در طول یک دوره زمانی معمولا ۱ تا ۳ سال، با حرکت دادن دندان‌ ها به مکان‌ های مورد نظر، موقعیت فکی را به حالت صحیح تغییر می ‌دهد.

چه زمانی از روش جراحی فک برای درمان استفاده می شود

درست است که درمان ارتودنسی در هر سنی می تواند انجام شود اما پیشنهاد می شود در سنین پایین تر اقدام به درمان کرد تا دندان ها راحت تر حرکت کرده و طول درمان کمتر شود. اما اگر فرد در سنین بالاتر به درمان ناهنجاری فکی پرداخته و این مشکلات شدید باشند، دیگر فقط با ارتودنسی نمی توان آن را درمان کرد.

اگر تفاوت بین دو فک بسیار زیاد باشد، ابتدا به مدت ۶ ماه تا یک سال باید ارتودنسی انجام شود تا شرایط دندان‌ ها برای جراحی فک آماده شود. به طور کلی، شخص دارای ناهنجاری فکی باید ابتدا دندان‌ های خود را به گونه‌ ای تنظیم کند که پزشک بتواند او را برای جراحی معرفی کند. در افراد بالغ که ناهنجاری ‌های فک دارند و تکامل استخوان ‌ها به پایان رسیده است، جراحی فک همراه با ارتودنسی ضروری است.

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دیجیتالی دندان هستند؟

 

ایمپلنت دندان امروزه به عنوان یکی از رایج ترین روش های جایگزین کردن دندان از دست رفته شناخته شده است. همانطور که می دانیم ایمپلنت دندان از 3 جزء پایه ایمپلنت، اباتمنت و پایه ایمپلنت دندان تشکیل شده است. در روزهای اخیر اصطلاحی به نام ایمپلنت دیجیتال کم و بیش به گوش افراد می خورد. اما این ایمپلنت دیجیتال چیست؟ هزینه این نوع ایمپلنت دندانی چقدر است؟

ایمپلنت دیجیتال یکی از روش های جدید ایمپلنت است که در آن از تجهیزات و فناوری های جدید استفاده می شود تا ایمپلنت فوری تر و درمان راحت تر انجام شود. در حال حاضر تنها تعداد محدودی از مراکز دندانپزشکی مجهز به این تکنولوژی هستند. از جمله فناوری های به کار رفته در ایمپلنت دیجیتال به شرح زیر است:

·         قالب گیری دیجیتالی

·         عکسبرداری دیجیتالی

·         دوربین داخل دهانی

·         مدل سازی سه بعدی کامپیوتری

·         تکنولوژی CAD/CAM

کاندیدای مناسب ایمپلنت دیجیتالی چه کسانی هستند؟

در واقع هر کسی که امکان انجام کاشت ایمپلنت معمولی را داشته باشد، می تواند از مزایای کاشت ایمپلنت دیجیتالی نیز بهره مند شود. به طور کلی کاندیدای مناسب ایمپلنت دیجیتالی افراد با ویژگی های زیر هستند:

·         افرادی که اعتیاد به مصرف سیگار و دخانیات دارند، برای انجام ایمپلنت سنتی باید چند هفته قبل و بعد از ایمپلنت، سیگار را ترک کنند؛ اما برای انجام ایمپلنت دیجیتال نیازی به این کار نیست.

·         بیماران دیابتی امکان انجام ایمپلنت سنتی را ندارند و نیاز به ملاحظاتی در این باره است اما این بیماران به راحتی می توانند ایمپلنت دیجیتال انجام دهند و برای آنان محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

·         افرادی که عرض و ارتفاع استخوان کمی دارند می توانند از مزایای این روش بهره مند شوند.

·         کسانی که نمی توانند به مدت 2 الی 3 هفته بدون دندان باشند، کاندیدای مناسبی برای انجام این روش درمانی هستند.

·         کسانی که ترس از جراحی کاشت دندان دارند، می توانند از ایمپلنت دیجیتال دندان استفاده کنند.

هزینه ایمپلنت دیجیتالی دندان چقدر است؟

برای اطلاع از هزینه ایمپلنت دیجیتالی از مراکز دندانپزشکی سوال کنید چرا که هزینه ها بر اساس موقعیت مکانی کلینیک، تخصص و مهارت دندانپزشک، تعداد دندان های نیازمند ایمپلنت دندان و ... متفاوت است. اما به طور کلی هزینه ایمپلنت دیجیتالی کمی بیشتر از ایمپلنت معمولی است.

ایمپلنت دیجیتالی دندان چه مزایایی دارد؟

در ایمپلنت دیجیتالی از تکنولوژی پیشرفته استفاده می شود که باعث بالا رفتن دقت جراحی و تسریع روند درمان می شود. برای مثال این روش ایمپلنت با حداقل برش انجام می شود که باعث کاهش خونریزی و کوتاه تر شدن دوره نقاهت می شود. از جمله مزایای ایمپلنت دیجیتالی به شرح زیر است:

·         دقت بالاتر درمان و جراحی

·         کاهش درد ایمپلنت

·         تسریع روند درمان

آشنایی با روش های مختلف دندان درد شامل خانگی و پزشکی

دلایل مختلفی مانند پوسیدگی دندان، شکستگی و عفونت دندان باعث ایجاد دندان درد می شوند و لازم است تا سریعا برای درمان و ترمیم آن به مراکز دندانپزشکی مراجعه کرد. البته ممکن است این احساس دندان درد هنگام شب و همینطور در روزهای تعطیل اتفاق بیفتد. اما جای نگرانی ای نیست زیرا در این شرایط می توان به مراکز دندانپزشکی شبانه روزی مراجعه کرده و و پس از معاینه وضعیت دهان و دندان و بررسی علت دندان درد، درمان های لازم انجام شود.

اما ممکن است در شرایطی باشید که دسترسی به مراکز دندانپزشکی نداشته باشید. در این صورت می توانید با روش های خانگی تا حد زیادی از شدت این درد بکاهید تا زمانی که بتوانید به یک مطب دندانپزشکی مراجعه کنید.

روش های درمان خانگی دندان درد

اگر امکان مراجعه به مطب دندانپزشکی نداشته باشید، می توانید با انجام یکی از روش های زیر به طور موقت دندان درد خود را تسکین دهید تا شرایط مناسب برای مراجعه به مطب برای شما فراهم شود.

·         درمان دندان درد با کمپرس یخ

·         کاهش دندان درد با آب نمک

·         استفاده از داروهای مسکن بدون نسخه

·         درمان دندان درد با چای نعناع

·         استفاده از سیر برای تسکین دندان درد

·         کاهش دندان درد با ژل آلوئه ورا

·         درمـان دنـدان درد با میخک خشک و یا روغن میخک

·         استفاده از دهان شویه هیدروژن پراکسید

مراجعه به مطب دندانپزشکی

همانطور که در قسمت بالاتر مقاله اشاره کردیم، روش های خانگی درمان درد دندان به صورت موقتی عمل می کنند و برای دریافت یک درمان دائمی و ترمیم دندان نیاز است تا هر چه سریعتر به یک کلینیک یا مطب دندانپزشکی مراجعه کرد. دنـدان درد در اکثر مواقع علامتی از پوسیدگی، عفونت دنـدان، عفونت لثه و … است و در صورت عدم درمان به موقع ممکن است باعث بروز مشکلات جدی تر مانند بیماری لثه، آبسه دنـدان و … شود.

روش های پیشگیری از دندان درد

بدون شک بهترین راهکار برای پیشگیری از دندان درد، رعایت بهداشت دهان و دندان به طور کامل و درست است. این کار را با رعایت نکات زیر انجام دهید:

·         روزانه حداقل دو بار (صبح و شب) دندان هایتان را مسواک بزنید.

·         مصرف غذاها و خوراکی های شیرین را به حداقل ممکن برسانید.

·         استفاده از نخ دندان را فراموش نکنید.

·         مصرف سیگار و دخانیات را به طور جدی ترک کنید.

·         هر ۶ ماه یکبار چکاپ دندانپزشکی داشته باشید تا در صورت وجود مشکل، در شرایط ابتدایی درمان شود.

صفحه قبل 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 صفحه بعد